Saoirse Ronan benaderd voor Sneeuwwitje

The Lovely Bones-actrice Saoirse Ronan is benaderd voor de hoofdrol van Sneeuwwitje in The Brothers Grimm: Snow White. Dit meldt de website Deadline.

Of de zestienjarige actrice daadwerkelijk de hoofdrol accepteert, is nog niet zeker. Haar agentschap onderhandelt nu met de filmstudio Relativity over de voorwaarden. Mocht Saoirse Ronan op het aanbod ingaan, dan zal zij het doek in ieder geval delen met Armie Hammer. De acteur die vorig jaar doorbrak als de Winklevoss-tweeling in The Social Network, is namelijk gecast in de rol van Prins Andrew Alcott. Eerder werd bekendgemaakt dat Julia Roberts de rol van boze stiefmoeder op zich neemt. De regie van The Brothers Grimm: Snow White is in handen van Tarsem Singh (The Cell).


Tegelijkertijd worden er voorbereidingen getroffen voor een andere interpretatie van hetzelfde sprookje. In Snow White and the Huntsman van regisseur Rupert Sanders staan Twilight-actrice Kristen Stewart en Oscarwinnares Charlize Theron (Monster) tegenover elkaar als Sneeuwwitje en haar stiefmoeder. The Lord of the Rings-acteur Viggo Mortensen was benaderd voor een rol in deze verfilming, maar naar verluidt vroeg zijn management teveel geld en stapte de acteur vervolgens uit dit project.

Beide Sneeuwwitje-films gaan volgend jaar in première.