Johnny Depp: "Laat Pirates 5 nog even wachten"

Het wachten op Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, deel vier uit de piratenfilmreeks, zit er bijna op, en wat betreft hoofdrolspeler Johnny Depp is het dan voorlopig weer even genoeg geweest met de avonturen van Captain Jack Sparrow. Dit laat de 47-jarige acteur weten in een interview met The Hollywood Reporter.

Scenarist Terry Rossio - die meeschreef aan alle Pirates-films - heeft het scenario voor deel vijf wel klaar. Afgelopen weekend leverde hij het in bij filmstudio Disney. Ook megaproducent Jerry Bruckheimer is klaar voor Pirates 5, en naar het schijnt is Rob Marshall, de regisseur van On Stranger Tides, al gevraagd om ook het vervolg te regisseren. Maar hoe zit het dan met Johnny Depp, de sleutelfiguur van de succesvolle filmreeks?


Johnny Depp (m.) in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Depp laat weten Rossio's vijfde scenario nog niet gelezen te hebben. "Laten we nog even wachten met het maken van een vijfde Pirates-film", zegt een terughoudende Depp. "De films moeten speciaal blijven. Ik ben er niet voor om weer zo snel mogelijk te beginnen met filmen."

Als het aan Captain Jack ligt, duurt het dus nog even voordat Pirates 5 gemaakt zal worden. Gelukkig kunnen we eerst nog genieten van deel vier: vanaf 18 mei draait Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides in de bioscoop!