Lynne Ramsay maakt Moby Dick in de ruimte

Regisseur Lynne Ramsay leverde met We Need to Talk about Kevin een beklemmend drama af, over de relatie tussen een moeder en haar psychopathische zoon. Ramsay wil dit werk overtreffen met een sciencefiction film gebaseerd op het verhaal van Moby Dick. Dit vertelde ze in een interview met BBC's Radio 5.

"Moby Dick is een fantastisch boek, een Amerikaanse klassieker en ik werk aan iets wat daar losjes op gebaseerd is," zei Ramsay tegen de interviewers. "Het is sciencefiction, dus we brengen de boodschap naar de ruimte. We creŽren een hele nieuwe wereld en een nieuwe alien. Het wordt een psychologisch verhaal dat zich voornamelijk binnen een schip afspeelt. Een beetje als Das Boot, dus het wordt claustrofobisch."


Ezra Miller, Tilda Swinton, Lynne Ramsay en John C. Reilly uit We Need to Talk About Kevin tijdens het filmfestival van Cannes

Het is niet de eerste keer dat een regisseur het verhaal van Moby Dick opnieuw wil verfilmen.
Timur Bekmambetov (Wanted) wilde een actiefilm maken met veel special effects, over de achtervolging van een walvis die andere schepen aanvalt. Deze film zou gebaseerd worden op het klassieke verhaal van Herman Melville, maar Bekmambetov heeft er geen tijd meer voor. Edward Zwick (Blood Diamond) baseerde zijn filmscript op een verhaal van Nathaniel Philbrick over een bemanning die negentig dagen op zee zwierf en uiteindelijk hun toevlucht moest nemen tot kannibalisme. Deze film is er nooit gekomen.

Ramsay wil van Moby Dick geen actiefilm maken, maar een monsterfilm. Ramsay: "Kapitein Ahab neemt zijn bemanning mee op een wilde reis naar de dood, omdat hij wraak wil nemen." De regisseur is begonnen aan een script, maar het is nog niet duidelijk of ze de film al aangeboden heeft bij een distributeur.

We Need to Talk About Kevin draait vanaf 1 december in de bioscoop.
Het drama heeft de prijs voor Beste Film gewonnen tijdens het London Film Festival.