Jonah Hill en James Franco vertellen de waarheidDe Oscargenomineerde acteurs Jonah Hill (Moneyball) en James Franco (127 Hours) gaan de hoofdrollen spelen in het waargebeurde - en daarom toepasselijk getitelde - drama True Story. Dit meldt Deadline.

True Story vertelt het opmerkelijke verhaal van Michael Finkel, een journalist voor het gezaghebbende dagblad The New York Times. Zijn leven neemt een onverwachte wending wanneer Christian Lungo, een man die beschuldigd wordt van het uitmoorden van zijn eigen familie, in Mexico wordt opgepakt. Lungo blijkt namelijk jarenlang de identiteit van Finkel gebruikt te hebben om aan de autoriteiten te ontsnappen. Kort na de arrestatie wordt de echte Finkel ontslagen door The New York Times, omdat hij een artikel vol leugens zou hebben geschreven. Zijn carrière lijkt voorbij totdat Lungo bekend maakt dat hij zijn verhaal alleen aan Finkel wil vertellen.

Jonah Hill is gecast in de rol van journalist Michael Finkel, terwijl James Franco de rol van Christian Lungo op zich neemt. De regie wordt verzorgd door door de Britse tv-regisseur Rupert Goold. Ook is Jonah Hills Moneyball-tegenspeler Brad Pitt bij het project betrokken als producent. De financiering van True Story is nog niet rond, maar met zoveel sterren zal dat niet lang een probleem zijn. Het is nog niet bekend wanneer de film in de bioscopen draait.