Jessica Chastain is sexy wetenschapper in Iron Man 3Jessica Chastain (The Help, The Tree of Life) duikt sinds vorig jaar ineens in elke arthousefilm op. De talentvolle actrice speelt hierin ingetogen vrouwen met een goed hart. Voor haar rol in actiespektakel Iron Man 3 zal ze haar sexy kant moeten aanboren. Dit meldt Deadline.

Chastain gaat hoogst waarschijnlijk een verleidelijke wetenschapper spelen die nog intelligenter is dan Iron Man Tony Stark (Robert Downey Jr.). De actrice was al eerder benaderd voor de rol, maar kon door haar drukke schema niet meedoen. Maar nu haar film The Disappearance of Eleneor Righby: Hers later in de bioscoop komt, ligt Iron Man 3 weer binnen bereik. De producenten waren eerder nog in gesprek met Diane Kruger, Isla Fisher en Gemma Arterton, maar kozen toch voor nieuwkomer Chastain.

Iron Man 3 is gebaseerd op de stripreeks Extremis van Warren Ellis, waarin de nadruk ligt op nanotechnologie (het manipuleren van materialen). Guy Pearce (Prometheus) kruipt in de huid van geneticus Aldrich, die met deze technologie een virus creŽert. Ben Kingsley (Hugo) is als schurk verantwoordelijk voor de verspreiding van dit virus. Robert Downey Jr. keert weer terug in de titelrol met aan zijn zijde Gwyneth Paltrow (Pepper Pots), Don Cheadle (James Rhodes) en Scarlett Johansson als Black Widow.

De derde film over Iron Man wordt geregisseerd door Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) die het stokje overneemt van Jon Favreau. Black is ook verantwoordelijk voor het script samen met Drew Pearce. De opnames beginnen over vier weken en de film is vanaf 24 april 2013 te zien in de bioscoop.