Arne Dahl en Irene Huss op Film1De opmars van de Scandinavische misdaadreeksen is niet te stuiten. Na het succes van Those Who Kill presenteert Film1 vanaf deze maand Arne Dahl en Irene Huss. Twee razend spannende filmseries die je op het puntje van je stoel houden.

Arne Dahl
Onder het pseudoniem Arne Dahl heeft de bekroonde Zweedse schrijver Jan Arnald een serie bestsellers geschreven over de A-groep. Deze speciale eenheid van zes topinspecteurs - elk met een eigen specialisatie - bindt de strijd aan met de misdaad, van niets ontziende drugskartels tot koelbloedige seriemoordenaars. Gewapend met hun efficiëntie en kennis opereert de A-groep op internationaal niveau.

De filmreeks Arne Dahl bestaat uit vijf verhalen waarin vlijmscherpe actie, droge humor en intelligente plots op sublieme wijze gecombineerd worden. Elk verhaal is opgesplitst in twee delen van anderhalf uur, die vijf zondagen achter elkaar worden uitgezonden vanaf 20.30 uur bij Film1 Première.

Misterioso, het eerste tweedelige filmavontuur Arne Dahl, is vanaf zondag 1 juli te zien bij Film1.
Irene Huss
Thrillerschrijfster Helene Tursten is beroemd om haar boeken rond de politie-inspecteur Irene Huss. Deze sportieve veertiger heeft een prima huwelijk, is trotse moeder van een tweeling en leidt de eenheid van gewelddadige misdrijven in de Zweedse kuststad Göteborg. Met aanstekelijk enthousiasme gaat ze elke zaak te lijf, waarbij haar zwarte band in jiu-jitsu vele malen goed van pas komt.

De populaire verhalen rond Irene Huss zijn nu eindelijk verfilmd. De eerste misdaadreeks bestaat uit zes films. Op de eerste drie dinsdagen en woensdagen van juli gaat één film in première bij Film1. De tweede reeks van Irene Huss is te zien vanaf augustus.

Irene Huss 1 - The Torso is dinsdag 3 juli om 20.30uur te zien bij Film1 Première.
Irene Huss 2 - The Horse Figurine is woensdag 4 juli om 20.30uur te zien bij Film1 Première.