Disney gaat Peter en de draak rebootenStudio Disney kondigde vorige week nog een nieuwe versie van hun film Beauty and the Beast aan en Cinderella komt ook weer naar het witte doek. Hier komt nu een reboot van de klassieker Pete's Dragon (Peter en de draak) bij. Dit meldt Deadline.

Het origineel dateert uit 1977 en was een live-action film verweven met geanimeerde gedeeltes. De kinderfilm draaide om Pete, een wees die een denkbeeldig vriendje heeft in de vorm van een enorme draak. Het jongetje wordt ondertussen geplaagd door zijn adoptiefouders. De film was een musical, maar de reboot wordt dit waarschijnlijk niet.

Het verhaal voor de nieuwe versie van Peter en de draak wordt geschreven door David Lowery, die onlangs zijn regiedebuut maakte met Ain't Them Bodies Saints. Dat donkere drama is totaal andere koek dan een familievriendelijke Disneyfilm. Toch heeft de regisseur wel ervaring met verhalen voor kinderen; hij maakte eerder de korte film St. Nick over kinderen die van huis weglopen en in de jungle moeten zien te overleven. Het scenario voor Pete's Dragon schrijft hij met Toby Halbrooks, met wie Lowery de korte film Pioneer maakte.