The Sound of Music-actrice Eleanor Parker overledenEleanor Parker is maandag op 91-jarige leeftijd overleden. Deze actrice is vooral bekend van haar rol als barones Elsa Schräder in de musicalklassieker The Sound of Music (1965).

Op 26 juni 1922 werd Eleanor Parker geboren in Cedarville, Ohio. Door haar schoonheid werd ze op vijftienjarige leeftijd opgemerkt door een talentenscout van de filmstudio 20th Century Fox. Hoewel het haar droom was om actrice te worden, sloeg ze een aanbod van de studio af om ervaring op het theater. Vier jaar later zou ze echter wel ingaan op een aanbod van concurrent Warner Bros. In 1941 maakte ze haar debuut in de film They Died with Their Boots On, maar haar scènes werden uit het eindresultaat geknipt.

In de jaren '40 won Eleanor Parker steeds meer aan aanzien en bekendheid. Maar haar carrière bereikte een hoogtepunt in het decennium erna. De actrice kreeg maar liefst drie Oscarnominaties voor haar hoofdrollen in het gevangenisdrama Caged (1950), de misdaadfilm Detective Story (1951) en de biopic Interrupted Melody (1955). Maar ze wordt vooral herinnerd voor haar rol als de verloofde van Christopher Plummer en liefdesrivale van Julie Andrews in The Sound of Music. Na deze film werkte Eleanor Parker veel voor televisie met gastrollen in series als Fantasy Island, The Love Boat en Murder, She Wrote.

Eleanor Parker stierf in Palm Springs in het bijzijn van haar kinderen aan de gevolgen van een longontsteking.