Trailer van de week: Eye in the Sky

Trailer van Eye in the Sky

We waren niet onverdeeld enthousiast over het nieuwe voorproefje op Batman vs Superman, dus daarom vers van de pers en nu al trailer van de week: de oorlogsthriller Eye in the Sky. Want Dame Helen Mirren als een kolonel in het moderne Britse leger is hoe dan ook interessant.

Mirren speelt Katherine Powell die vanuit Groot-Brittannië een zeer geheime drone-operatie in Kenia leidt. Wanneer een groep zelfmoordterroristen uitgeschakeld moet worden, is een Amerikaanse piloot (Aaron 'Breaking Bad' Paul) ter plaatse. Op de plek van de aanval verschijnt echter een onschuldig meisje en dat leidt tot een internationale discussie binnen de hoogste gelederen (waar Alan Rickman zich bevindt) over de morele, politieke en persoonlijke consequenties van de moderne oorlogsvoering.

Eye in the Sky is de eerste Britse productie van regisseur Gavin Hood, die in 2005 de Zuid-Afrikaanse Oscarwinnaar Tsotsi maakte. Daarna waagde hij de overstap naar Hollywood met Rendition, X-Men Origins: Wolverine en Ender's Game.

De Nederlandse première van Eye in the Sky staat gepland op 7 april 2016.