Uitgelicht: Big GameVanaf nu kijk je bij Film1 naar Big Game met Samuel L. Jackson. Op het eerste gezicht lijkt de film misschien een standaard actienummertje dat toevallig uit Scandinavië komt, maar er zit een stuk meer achter de Finse productie dan je zou denken. Lees snel verder voor alles over Big Game.

Synopsis

Als de jonge Oskari (Onni Tommila) de ijzige Finse wildernis in wordt gestuurd om zich te bewijzen als onverschrokken jager, verwacht hij hooguit een konijn te schieten. Vooruit een hert misschien. In plaats daarvan treft hij tussen de bevroren bomen de gecrashte vluchtcapsule van niemand minder dan de president van de Verenigde Staten (Samuel L. Jackson). Het duo heeft niet veel meer dan de krakkemikkige pijl en boog van Oskari maar moet het opnemen tegen een leger terroristen. Terwijl de CIA met man en macht probeert de machtigste man van de wereld uit de ijzingwekkende woestenij te halen, slaan Oskari en de POTUS op de vlucht.Trivia

• Big Game is met een budget van 8,5 miljoen euro de duurste Finse productie ooit. Even ter vergelijking: regisseur Jalmari Helander mocht voor zijn vorige lange speelfilm, (Rare Exports: A Christmas Tale), nog geen 2 miljoen uitgeven.

• Voor een film die zich afspeelt in de Finse wildernis is er bar weinig in Finland opgenomen. Helander vond de echte natuur niet matchen met het beeld dat hij voor ogen had en verplaatste de opnames naar de Alpen.• Samuel L. Jackson stond niet eens op de shortlist voor de rol van de Amerikaanse president. Waarschijnlijk omdat de makers niet durfde te dromen van zo'n grote naam. Volgens regisseur Helander kreeg Jackson toch het scenario te lezen en vond hij het zo vermakelijk dat een deal zo rond was. Als een A-lister als Jackson geďnteresseerd is in een rol in je film, zeg je nou eenmaal geen nee.

• Big Game is een familieproject: jonge acteur Onni Tommila is het neefje van regisseur Jalmari Helander. De jongen was ook al te zien in Helanders Rare Exports.

Cast & Crew

Samuel L. Jackson is niet de enige bekende naam in Big Game. Ook te zien zijn Ray Stevenson (The Transporter Refueled), Victor Garber (Sicario), Felicity Huffman (Transamerica) en Jim Broadbent (Brooklyn).

Big Game is vanaf vrijdag 6 januari te zien bij Film1 en vanaf dan ook te bekijken via interactieve tv, de website of de app, waar en wanneer je wil

Trailer van Big Game