Alles over Bridget Jones's BabyRenée Zellweger is terug als de stuntelende Britse Bridget in Bridget Jones's Baby. Check hier de leukste feiten over deze heerlijke romantische komedie.

Synopsis

Bridget Jones (Zellweger) is in de veertig en heeft nog altijd geen geluk in de liefde. De zoveelste lijmpoging met de pragmatische Mark Darcy (Colin Firth) is een stille dood gestorven maar gelukkig heeft ze een toffe baan en geweldige vrienden. Al staat die indrukwekkende carrière ook enigszins op de tocht door de komst van een stel hippe, jongere collega's. Om wat stoom af te blazen bezoekt Bridget een uitzinnig muziekfestival waar ze een onweerstaanbare Amerikaan (Patrick Dempsey) ontmoet. In zo ongeveer dezelfde week heeft ze ook een kortstondig weerzien met meneer Darcy. Enige tijd later blijkt Bridget zwanger; maar wie is te danken voor dit onverwachte babynieuws?

Trivia

• Bridget Jones's Baby is de eerste film in zes jaar voor Renée Zellweger. In een interview met Vanity Fair verklaarde de actrice dat ze te weinig tijd nam tussen projecten in en moe werd van haar eigen stem. Gelukkig keerde ze terug naar Hollywood om de iconische Bridget voor een derde keer te vertolken.

• Renée Zellweger en Colin Firth zijn voor de derde keer te zien als knipperlicht-koppel maar bad boy Hugh Grant was niet uitgenodigd voor deze hekkensluiter. In plaats daarvan moet Firths Mark D'Arcy het opnemen tegen de formidabele Patrick 'McDreamy' Dempsey.• De beslissing om Zellweger ditmaal niet te laten aankomen voor haar titelrol kreeg veel kritiek van fans van het personage. Regisseuse Sharon Maguire verdedigde deze keuze simpelweg met het argument dat iedereen het een goed idee vond om Bridget afgeslankt in beeld te brengen en dat ze op alle andere gebieden wel nog dezelfde issues heeft.

• Om de climax van de film zelfs voor cast en crew geheim te houden, werden er drie eindes gefilmd. Pas toen de romkom in de bioscoop draaide, wist iedereen hoe het afliep met Bridget.

• Deze derde film over Bridget Jones is, in tegenstelling tot de vorige delen, niet gebaseerd op een bestaand boek. Auteur Helen Fielding schreef samen met Emma Thompson een origineel scenario voor de film.

Cast & Crew

Zellweger, Firth en Dempsey zijn inmiddels genoemd, maar wist je dat ook Emma Thompson (dezelfde die ook meeschreef aan het scenario), Jim Broadbent, Firth's zoon William Joseph en zelfs zanger Ed Sheeran te zien zijn in Bridget Jones's Baby? Regisseuse Sharon Maguire kennen we van de allereerste Bridget Jones-film. Het vervolg - The Edge of Reason - liet ze om onduidelijke redenen schieten.

Bridget Jones's Baby zie je vanaf zaterdag 23 september bij Film1

Film1 promo van Bridget Jones's Baby