Hollywood haalt het hiervandaanTerwijl Hollywood nog bezig is met de remake, zie je het origineel nu al bij Film1! Lees hier welke films zo goed zijn dat ze er in Amerika hun eigen versie van proberen te maken.

Toni Erdmann
Deze bitterzoete tragikomedie was dé verrassing op het filmfestival van Cannes en kreeg naast vele andere prijzen ook nog een Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse Film. Het perfect ingerichte maar vreugdeloze leven van zakenvrouw Ines komt op z'n kop te staan wanneer haar hinderlijke vader zich begint uit te geven voor een merkwaardige figuur: Toni Erdmann.
De legendarische Jack Nicholson heeft zich sinds 2010 niet meer op het witte doek laten zien, maar zelfs hij kon geen nee zeggen toen-ie werd gevraagd voor de remake, waarin Kristen Wiig zijn dochter gaat vertolken.

Toni Erdmann - vanaf 5 november bij Film1

Een man die Ove heet
Zelfde categorie, ander land. En net als Toni Erdmann was ook deze tragikomische film uit Zweden in de race bij de Oscars (zowel in de categorie Beste Buitenlandse Film als Beste Makeup). Ove is een aandoenlijke brompot die de buitenwereld bewust de buitenwereld laat. Als hij echter in contact komt met zijn nieuwe buren, blijkt dat het begin van een onverwachte vriendschap die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien.
Deze film naar het boek van Fredrik Backman wist talloze kijkers te charmeren, onder wie niemand minder dan Tom Hanks. Hij maakte meteen plannen om een Engelstalige versie te produceren en heeft zichzelf alvast de hoofdrol toebedeeld.

Een man die Ove heet - Nu bij Film1

Demain tout commence
Okay, hier spelen we behoorlijk vals. Demain tout commence laat nog even op zich wachten bij Film1, is op zichzelf al een remake van een Spaanse komedie en bovendien is het niet deze nieuwste film met de charismatische Omar Sy die een Amerikaanse makeover heeft gekregen maar diens doorbraakfilm Intouchables.
Wie beter om hiervoor het stokje van de goedlachse Fransman over te nemen dan de energieke Kevin Hart? In de remake - getiteld The Upside - vertolken Bryan Cranston en Nicole Kidman de andere hoofdrollen en als Hollywood hiermee goede zaken doet, zien wij een Engelstalige versie van Demain tout commence er ook nog wel van komen. De titel is er al: Two Is a Family.

Demain tout commence - Vanaf 26 december bij Film1