Darabont regisseert opnieuw Stephen King

(filmfocus.nl) - Regisseur Frank Darabont zal na The Shawshank Redemption en The Green Mile opnieuw een verhaal van Stephen King gaan verfilmen. Het betreft de novelle 'The Mist' die deel uitmaakte van de verhalenbundel 'Skeleton Crew'. In tegenstelling tot Darabonts vorige King-verfilmingen zal 'The Mist' meer de nadruk leggen op de horror-elementen van het verhaal. Van de cast is enkel bekend dat Thomas Jane (The Punisher) een rol zal spelen.

'The Mist' speelt zich af in een kleine stad, die ondergedompeld raakt in een dikke mist waarin kwade krachten schuilgaan. Paniek en dodelijke slachtoffers zijn het gevolg. Overlevenden vluchten naar de plaatselijke supermarkt, waar hun leven verder onveilig wordt gemaakt door enge beesten die binnen proberen te komen. Volgens Darabont zal 'The Mist' een gemeen harde, karaktergedreven horrorfilm moeten worden.The Weinstein Company zal de film produceren en distribueren. Op dit moment is het bedrijf ook bezig met twee andere projecten gebaseerd op romans van Stephen King. Ten eerste is er '1408' met Samuel L. Jackson en John Cusack in de hoofdrollen. Daarnaast zal Hostel-regisseur Eli Roth de roman 'Cell' gaan verfilmen. De laatste gaat over een mobiel telefoonsignaal dat alle telefonerende mensen tot zombies kan laten veranderen.

Al twintig jaar lang wil Darabont 'The Mist' verfilmen. Volgens de regisseur had het zelfs zijn debuutfilm moeten worden, maar uiteindelijk maakte hij toch maar 'The Shawshank Redemption' het gevangenisdrama uit 1994 met Tim Robbins en Morgan Freeman. Toentertijd was die film een tegenvaller in de bioscopen, maar door de mond-op-mond reclame werd het een hit in de videotheken en daardoor alsnog een moderne klassieker. Darabonts volgende film 'The Green Mile' was eveneens een gevangenisdrama gebaseerd op een roman van Stephen King. Die film met Tom Hanks werd meteen al een hit in de bioscopen.