Film1 spreekt regisseur George Miller over Mad Max: Fury Road

Film1 spreekt regisseur George Miller over Mad Max: Fury Road Dertig jaar nadat regisseur George Miller zijn derde Mad Max-film maakte, brengt de veteraan zijn apocalyptische held terug. In Mad Max: Fury Road neemt Tom Hardy het stokje over van Mel Gibson. Nog voordat het resultaat een groot succes bleek bij pers en publiek, sprak Film1 met Miller over deze glorieuze comeback van Max.

Regisseur Mike Leigh over de biopic Mr. Turner

Regisseur Mike Leigh over de biopic Mr. Turner Zondagavond gaat bij Film1 de prachtige biopic Mr. Turner in première over de onaangepaste 18e-eeuwse Britse schilder J.M.W. Turner. De titelrol van Timothy Spall leverde hem in Cannes de prijs voor Beste Acteur op. Tijdens datzelfde festival sprak Film1 met regisseur Mike Leigh.

Interview: Pete Docter en John Lasseter over Inside Out

Interview: Pete Docter en John Lasseter over Inside Out De nieuwe Pixarfilm Inside Out vertelt over de vijf belangrijkste emoties in het hoofd van een meisje. Film1 ontmoette tijdens het filmfestival van Cannes regisseur Pete Docter en John Lasseter, de grote baas van Pixar en Disney.

Cannes interview: Michael Caine over Youth

Cannes interview: Michael Caine over Youth Acteur Michael Caine (82) was bij veel critici favoriet voor de acteursprijs op het fesival van Cannes. Hij steelt de show in Youth, de nieuwe film van La Grande Bellezza-regisseur Paolo Sorrentino. Film1 was bij de perspresentatie van de film.

Cannes interview: Rooney Mara over Carol

Cannes interview: Rooney Mara over Carol Rooney Mara won zondagavond de prijs voor beste actrice op het Festival van Cannes. Zij werd zeer terecht bekroond voor haar rol als lesbische geliefde van Cate Blanchett in het ontroerende drama Carol. Film1 sprak Mara vlak voor de prijsuitreiking.

Cannes interview: Colin Farrell over The Lobster

Cannes interview: Colin Farrell over The Lobster Acteur Colin Farrell is de afgelopen jaren steeds minder in actiefilms te zien en steeds meer in arthouse titels. In Cannes ging de absurdistische komedie The Lobster in première, waarin hij een man met een midlife crisis speelt die binnen 45 dagen een nieuwe partner moet vinden. Film1 sprak met de ster over relaties, actiefilms en zeemeeuwen.

De 10 hoogtepunten van 10 dagen Cannes

De 10 hoogtepunten van 10 dagen Cannes De competitie voor de Gouden Palm nadert zijn einde; zondag wordt de prestigieuze prijs uitgereikt. Het niveau ligt ondanks een paar mooie uitschieters relatief laag dit jaar, vinden veel critici. Film1 zet de tien grote absolute hoogtepunten van tien dagen Cannes op een rijtje.

Cannes interview: Cate Blanchett over Carol

Cannes interview: Cate Blanchett over Carol Carol is tot nu toe een van de hoogtepunten op het festival van Cannes. Het drama vertelt over een lesbische romance in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Film1 ontmoette actrice Cate Blanchett, die een van de twee hoofdrollen speelt.

Cannes interview: Emma Stone over Irrational Man

Cannes interview: Emma Stone over Irrational Man Emma Stone werkte voor de thrillerkomedie Irrational Man voor de tweede maal samen met grootmeester Woody Allen. Dit maal speelt de actrice een filosofiestudente die door een flirt met haar docent (Joaquin Phoenix) in een bizar moordspel belandt. Film1 ontmoette Stone op het festival van Cannes, waar de 46e Allen in première ging.

Cannes interview: Woody Allen over Irrational man

Cannes interview: Woody Allen over Irrational man Woody Allen (79) presenteert dit jaar in Cannes zijn 46e speelfilm Irrational Man. De komische thriller vertelt over een filosofiedocent (Joaquin Phoenix) die met een radicaal besluit hoopt zijn leven meer zin te geven. Film1 ontmoette Allen voorafgaand aan de première.
« Oudere berichten