Dit weekend: Vijf Gouden Kalf-winnaars bij Film1

Dit weekend: Vijf Gouden Kalf-winnaars bij Film1 Film1 brengt je het beste van eigen bodem. The Paradise Suite, Beyond Sleep, Knielen op een bed violen, J. Kessels en Bon Bini Holland sleepten vrijdagavond prijzen in de wacht op het Nederlands Film Festival en zijn dit weekend te zien.

The Paradise Suite wint Gouden Kalf voor Beste Film

The Paradise Suite wint Gouden Kalf voor Beste Film Met drie Gouden Kalveren - Beste Acteur (Issaka Sawadogo), Beste Scenario (Joost van Ginkel) én Beste Film - is The Paradise Suite vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Hannah Hoekstra werd Beste Actrice met De Helleveeg en Beyond Sleep kreeg het Gouden Kalf voor Beste Regie. De publieksprijs ging naar Bon Bini Holland.

Pierre Bokma in de trailer van Tonio

Pierre Bokma in de trailer van Tonio Vandaag is de trailer verschenen van Tonio, de verfilming van het hartverscheurende autobiografische boek van A.F.Th. van der Heijden met in de hoofdrollen Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en nieuwkomer Chris Peters. Bekijk hier de eerste beelden.

De Held opent het 36e Nederlands Film Festival

De Held opent het 36e Nederlands Film Festival De wereldpremière van De Held geeft op woensdag 21 september het startsein voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival. In deze literaire thriller naar het boek van Jessica Durlacher speelt Monic Hendrickx een vrouw die de geheimen op het spoor komt die haar vader sinds de oorlog voor zich heeft gehouden.

Gluckauf grote winnaar bij Gouden Kalveren

Gluckauf grote winnaar bij Gouden Kalveren Met vier Gouden Kalveren, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie, is het Limburgse drama Gluckauf de grote winnaar geworden tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Daarnaast kreeg Georgina Verbaan het Gouden Kalf voor haar rol in De surprise en werd Martijn Fischer bekroond voor zijn vertolking van André Hazes in Bloed, zweet & tranen.

Top drie Gouden Kalf van het Publiek bekend

Top drie Gouden Kalf van het Publiek bekend Het Nederlandse publiek heeft gestemd en de top drie is bepaald. Bloed, zweet & tranen, De club van Sinterklaas en Michiel de Ruyter zijn nog in de race voor het Gouden Kalf van het Publiek. Tot en met morgen kan iedereen opnieuw zijn stem uitbrengen op een van deze drie kanshebbers via www.goudenkalfvanhetpubliek.nl.

Stem mee op de Gouden Kalf van het Publiek

Stem mee op de Gouden Kalf van het Publiek Zeventien Nederlandse films trokken het afgelopen jaar meer dan 100.000 bezoekers. Maar wie krijgt tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf van het Publiek? Dat kun jij bepalen via de site www.goudenkalfvanhetpubliek.nl. Doe mee en breng je stem uit!

Monic Hendrickx speelt de held

Monic Hendrickx speelt de held Actrice Monic Hendrickx (Kenau) gaat de hoofdrol spelen in De held. In dit spannende drama, gebaseerd op de bekroonde roman van Jessica Durlacher, komt een vrouw de geheimen op het spoor die haar vader sinds de oorlog voor zich heeft gehouden. De opnames gaan volgende maand van start onder leiding van regisseur Menno Meyjes (Het diner).

10 Gouden Kalf-nominaties voor Gluckauf

10 Gouden Kalf-nominaties voor Gluckauf Met tien nominaties, waaronder die voor Beste Film, maakt het Limburgse drama Gluckauf dit jaar de meeste kans op een Gouden Kalf. Andere grote kanshebbers zijn Bloed, zweet & tranen, Prins, Schneider vs. Bax en De surprise. De Kalveren worden uitgereikt op vrijdag 2 oktober, tijdens de slotavond van het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Willem Voogd over Mees Kees op de planken

Willem Voogd over Mees Kees op de planken Vanaf zaterdag is de familiefilm Mees Kees op de planken te zien bij Film1. Acteur Willem Voogd speelt hierin voor de derde keer de titelrol van de onhandige maar vriendelijke schoolmeester. Film1 sprak met hem over deze nieuwe film en zijn eigen plankenkoorts.
« Oudere berichten