Recensie: Thor: Ragnarok ★★★★☆

Recensie: Thor: Ragnarok ★★★★☆ Van Marvel-moeheid is in Thor: Ragnarok nog steeds geen sprake dankzij de unieke stempel en melige humor van regisseur Waititi. Het 'Home is where the heart is' leermomentje is een beetje oubollig maar werkt in het geheel dankzij prima castingkeuzes en gelikte actie.

Recensie: mother! ★★★★½

Recensie: mother! ★★★★½ Laat het maar aan Darren Aronofsky over om een film te maken waardoor je het leven en alles om je heen in twijfel begint te trekken. Mother! is een gewaagde chaos met bevreemdende personages, bizarre situaties en onthutsende symboliek. En enkele verontrustende beelden die nooit meer van je netvlies zullen verdwijnen.

Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 2 ★★★★½

Recensie: Guardians of the Galaxy Vol. 2 ★★★★½ Zet Awesome Mixtape Vol. 2 maar vast in de pre-order want na het zien van Guardians of the Galaxy Vol. 2 ga je deze grijs draaien om de heerlijke sfeer van de film steeds maar weer opnieuw te beleven. Het verrassingselement uit het origineel is natuurlijk verschoten maar eigenlijk boeit dat geen zier.

Recensie: Beauty and the Beast ★★★★☆

Recensie: Beauty and the Beast ★★★★☆ Ruim 25 jaar nadat de prachtige tekenfilm een stempel op onze jeugd drukte, voelen we ons met deze nieuwe Beauty and the Beast opnieuw even kind. Het gros aan menselijke personages is inwisselbaar, maar elke seconde binnen het kasteel is pure magie. Veel Disneyer dan dit wordt het niet.

Recensie: X-Men: Apocalypse ★★★½☆

Recensie: X-Men: Apocalypse ★★★½☆ X-Men: Apocalypse haalt het net niet bij zijn voorgangers maar heeft genoeg om van te genieten. De topcast doet het gebrek aan spanningsboog ietwat vergeten en de nieuwelingen zullen ongetwijfeld als Feniksen herrijzen in een nieuwe trilogie.

Recensie: Star Trek Beyond ★★★★☆

Recensie: Star Trek Beyond ★★★★☆ Respectvolle voortzetting van de retro-remakes met als enige minpunt een bad guy die wordt gesaboteerd (pun intended) door lui schrijfwerk en een onmogelijk masker. Dit derde deel in de franchise gaat niet Beyond voorgaande films maar geeft fans precies wat ze willen.

Recensie: Avengers: Age of Ultron ★★★½☆

Recensie: Avengers: Age of Ultron ★★★½☆ Avengers: Age of Ultron moet enkel de concurrentie aangaan met zijn eigen voorganger maar is los daarvan weer een kunstig balanceer-trucje van regisseur Whedon. Oogstrelende actiesequenties, lekker veel hart en een wagonlading superhelden. Wat wil je nog meer?

Recensie: Kong: Skull Island ★★★☆☆

Recensie: Kong: Skull Island ★★★☆☆ Kong is terug en ziet er gelikter uit dan ooit tevoren, maar het niveau van het bijna 85 jaar oude origineel of zelfs Peter Jacksons remake wordt nooit gehaald. Door een gebrek aan mysterie en een teveel aan willekeurige personages is Kong: Skull Island een visueel verpletterende hapslikwegfilm geworden.

Recensie: Love & Friendship ★★★★☆

Recensie: Love & Friendship ★★★★☆ Vilein en Victoriaans gaan heerlijk hand in hand in dit soms wat langdradige romantische drama met een vleug ongemakkelijke komische momenten. Beckinsale is lekker op dreef maar weet beste vriendin Chloë Sevigny niet echt bij het verhaal te betrekken.

Recensie: The Neon Demon ★★★★½

Recensie: The Neon Demon ★★★★½ The Neon Demon is narigheid pur sang, maar zo stijl- en sfeervol dat het simpelweg onweerstaanbaar is. De houdbaarheidsdatum van de hoofdrolspelers is dann misschien wel beperkt, maar regisseur Winding Refn heeft een tijdloze film gemaakt.
« Oudere berichten