De 25 bioscoopfilms die je in 2013 moet zien

We blikken vooruit in 2013! Dit jaar kunnen we vele fantastische films verwachten in de bioscoop. Film1 heeft de 25 meest veelbelovende titels op een rijtje gezet!
Man of Steel

25. Man of Steel

Na het teleurstellende Superman Returns uit 2006 met Brandon Routh als de man van staal, werden de volgende films over de stripheld even in de ijskast gezet. Met de regie van Zack Snyder (300) en hulp van producent Christopher Nolan durft men weer een nieuwe poging te wagen. Net als Batman in Nolans The Dark Knight Rises trilogie heeft Superman hier een duistere make-over gekregen.

Een officieel plot voor Man of Steel is nog niet vrijgegeven, maar de film zal waarschijnlijk de bekende lijnen van de strip volgen. Martha (Diane Lane) en Jonathan Kent (Kevin Costner) vinden een jongen in hun weiland, die met een meteorenregen lijkt te zijn meegekomen naar aarde. De jongen, die ze Clark noemen, blijkt over waanzinnige krachten te beschikken. Omdat hij duidelijk tot een buitenaards ras hoort, moedigen zijn adoptieouders Clark aan om vooral niemand te vertellen over zijn buitengewone capaciteiten. Terwijl hij opgroeit zien we Clark worstelen met zijn geheim.

Hoewel het verhaal veel bekende facetten zal bevatten, beschikt regisseur Zack Snyder over genoeg talent om nieuw leven te blazen in deze man van staal. Naast de bewonderenswaardige fysieke aspecten van hoofdrolspeler Henry Cavill (Immortals) kan de filmmaker rekenen op een uitstekende cast met onder andere Amy Adams, Russell Crowe en Michael Shannon.

Man of Steel draait vanaf 20 juni in de bioscoop.

Volgende »

Nummer 25 van 25