Super Size Me

Super Size Me (2004)

Film1
6.3 / 10
50
IMDb
7.4 / 10 64524
Pers
100% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Morgan Spurlock
Cast: Morgan Spurlock, Dr. Daryl Isaacs, Dr. Lisa Ganjhu, Dr. Stephen Siegel, Eric Rowley
Genre: Documentaire
Lengte: 100 minuten

Documentaire waarin de regisseur 30 dagen lang alleen maar bij de McDonalds eet om Amerika's obsessie met fastfood te analyseren

Wat gebeurt er met je lichaam als je dertig dagen lang alleen maar McDonald's voedsel naar binnen werkt? Regisseur Morgan Spurlock onderzoekt dit in de documentaire 'Super Size Me'. Een maand lang eet hij er drie keer per dag. Alles op het menu moet hij proberen en, wanneer dat gevraagd wordt, moet hij het Supersize menu nemen. Tevens mag hij niet meer bewegen dan de gemiddelde Amerikaan. De resultaten van een maand lang McDonald's eten zijn bepaald geen reclame voor de fastfoodketen.

Met de documentaire 'Super Size Me' maakt Morgan Spurlock een spetterende entree in de filmwereld. Op zijn weinig indrukwekkende cv prijkt tot nu toe slechts de film 'Leon: the Professional', waar hij productieassistent was. 'Super Size Me' zorgde twee maanden na zijn première in januari op het Sundance festival al voor een opmerkelijk effect: McDonald's kondigde namelijk aan alle supersize menu's van de kaart te halen en nieuwe, gezonde menu-opties aan te gaan bieden. In hoeverre deze menuopties inderdaad gezond genoemd kunnen worden is nog maar de vraag, aangezien de nieuwe salades net zoveel calorieën en vet bevatten als een Big Mac.

Trailer

Overige informatie

Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Bioscooppremière: Donderdag 12 augustus 2004
Distributeur: A-film Distribution
Bezoekers: 19.000

Reacties (34)

 • vreselijk saai! na het 1e halfuur weet je wel dat Mc Donalds slecht is hoor! Waarom maakt iemand hier een hele film over en niet een kleine documantaire van een half uurtje?

 • :( :( zwaar deprimerend moest m voor school kijken......
  2 uur alng kijken hoe iemand bij macdonald's gaat eten..... gewoon niet interessant:eek:

 • Sven schreef:
  Heeft U zin in een stukje realiteitszin en objectiviteit, bezoek even www.ad.nl, en zoek even naar de artikelen over een gelijk onderzoek van een (hoofd-)redacteur, die wél gevarieerd en 'eerlijk' een maand lang drie maal daags heeft gegeten bij McDonalds, met als gevolg dat hij meer dan 6 kilo afviel, en vele centimeters verloor.


  Rabz schreef:
  Een Nederlandse schrijver is dezelfde tijd in Mc Donald's te gast geweest, en is van hun voedsel afgevallen. Dit doordat er ook andere dingen zijn als friet en hamburgers.


  Die schrijver at wel vrijwel alleen salades, die overigens nog niet op het menu stonden toen Morgan zijn documentaire maakte. Dus niet geheel eerlijk te vergelijken, de meeste mensen die naar de Mac gaan halen eerder een BigMac dan een salade.

 • Het is en blijft een documantaire, ik vond hem eerlijk gezegd wel grappig, maar door de docu heen zie je maar hoe slechter en slechter die vent wordt. Dat is opzicht wel mooi om naar te kijken, dus er zit wel een moraal aan. dus een zesje...

 • Hoezo saai om naar te kijken. Door deze documentaire is de "Supersize menu" in Amerika geschrapt omdat het gewoon te gek werd. Ik hoop dat ze meer van zulke documentaires maken zodat de mensen in de VS en andere delen van de wereld een betaalbare ziekenfonds krijgen en minder mensen sterven aan ongezond troep eten.
  Af en toe kan geen kwaad, dat hoor hoor je ook niemand zeggen dat het slecht is maar structueel s'avonds bij de balie hangen dan wordt het een ander verhaal en zulke mensen zijn er echt en veel.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen