Super Size Me

Super Size Me (2004)

Film1
6.3 / 10
50
Pers
100% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Documentaire
Regie: Morgan Spurlock
Cast: Morgan Spurlock, Dr. Daryl Isaacs, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Documentaire waarin de regisseur 30 dagen lang alleen maar bij de McDonalds eet om Amerika's obsessie met fastfood te analyseren

Wat gebeurt er met je lichaam als je dertig dagen lang alleen maar McDonald's voedsel naar binnen werkt? Regisseur Morgan Spurlock onderzoekt dit in de documentaire 'Super Size Me'. Een maand lang eet hij er drie keer per dag. Alles op het menu moet hij proberen en, wanneer dat gevraagd wordt, moet hij het Supersize menu nemen. Tevens mag hij niet meer bewegen dan de gemiddelde Amerikaan. De resultaten van een maand lang McDonald's eten zijn bepaald geen reclame voor de fastfoodketen.

Met de documentaire 'Super Size Me' maakt Morgan Spurlock een spetterende entree in de filmwereld. Op zijn weinig indrukwekkende cv prijkt tot nu toe slechts de film 'Leon: the Professional', waar hij productieassistent was. 'Super Size Me' zorgde twee maanden na zijn premiŤre in januari op het Sundance festival al voor een opmerkelijk effect: McDonald's kondigde namelijk aan alle supersize menu's van de kaart te halen en nieuwe, gezonde menu-opties aan te gaan bieden. In hoeverre deze menuopties inderdaad gezond genoemd kunnen worden is nog maar de vraag, aangezien de nieuwe salades net zoveel calorieŽn en vet bevatten als een Big Mac.