Garfield, de film

Garfield, de film (2004)

Film1
7.8 / 10
75
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Kinderfilm, Komedie
Regie: Peter Hewitt
Cast: Beau van Erven Dorens, Javier Guzman, meer »
Lengte: 80 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands

De beroemde luie stripkater Garfield maakt zijn sprong naar het witte doek om de hond Odie te redden van een gemene hondentrainer

Garfield is een luie lasagne liefhebbende rode kater. Het liefst zou hij de hele dag eten en slapen. Zijn baas Jon Arbuckle heeft een oogje op dierenarts Liz Wilson en neemt Garfield daar vaak heen. Op een dag besluit Jon om nog een huisdier te nemen, een hond genaamd Odie. Al snel blijkt dat Odie niet de slimste is. Garfield voelt dat zijn positie als hoofdhuisdier in gevaar komt wanneer Odie ook veel aandacht krijgt. Hij maakt er zijn hobby van om Odie zoveel mogelijk te pesten. Maar dan wordt Odie ontvoerd door een gemene hondentrainer en voelt Garfield zich toch wel schuldig. Hij besluit om zijn huisdiergenoot te redden.

In 1978 heeft Jim Davis de kater Garfield voor het eerst getekend. Hij deed zijn intrede in 41 kranten in Amerika en inmiddels lezen ruim 260 miljoen mensen dagelijks over het luie leventje van de kater. 'Garfield: The Movie' is geregisseerd door Peter Hewitt, die ook de kinderfilm 'Thunderpants' (Donderbroek) maakte. In de Nederlandse versie heeft Beau van Erven Dorens de stem van Garfield ingesproken. Zijn baasje Jon wordt gespeeld door komiek Javier Guzman en zangeres Do stapt in de schoenen van de charmante dierenarts Liz.