K3 en het magische medaillon

K3 en het magische medaillon (2004)

Film1
5.3 / 10
75
IMDb
4.5 / 10 135
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Avontuur, Kinderfilm, Nederlandstalig
Regie: Indra Siera
Cast: Kathleen Aerts, Karen Damen, meer »
Lengte: 65 minuten
Land: BelgiŽ, Nederland
Taal: Nederlands

De eerste K3 film! Na 5 jaar muziek en shows beleven Karen, Kristel en Kathleen een spannend avontuur op het witte doek

Karen, Kristel en Kathleen van K3 gaan aan de slag in hun droomhuis. Wat ze niet weten, is dat er ergens in het huis een waardevol medaillon verstopt zit. In dat medaillon zit een geest (Paul de Leeuw) verscholen die al je wensen in vervulling kan laten gaan. Alleen Gazpacho, een gevaarlijke superboef weet van het bestaan van het medaillon af en van de toverkracht die erin verborgen zit. Hij zal dan ook niet rusten voordat hij het medaillon in zijn bezit heeft. Kunnen Kristel, Kathleen en Karen daar een stokje voor steken?

In 1999 neemt de nog onbekende meisjesgroep K3 deel aan de Belgische voorrondes voor het Eurovisie Songfestival. Het betekent de start van een in Nederland en Vlaanderen nooit gezien succesverhaal met gigantische zomerhits en grote shows voor de allerkleinsten. In 'Het magische medaillon' beleven Karen, Kristel en Kathleen voor het eerst een avontuur op het witte doek samen met niemand minder dan Paul de Leeuw. Gert Verhulst, het brein achter K3 en tevens bekend van 'Samson & Gert', schreef het scenario en tekende voor de productie in samenwerking met z'n partners van Studio 100, Hans Bourlon en Danny Verbiest (Samson zelf). De drie namen de Antwerpse regisseur Indra Siera in de arm, die al een videoclip voor K3 had gedraaid. • Pers -  

  Een knalfuif met K3

  "Kinderen die zich nog heerlijk eenvoudig laten betoveren zal het niet deren dat het allemaal weinig meer om het lijf heeft dan gezellig gekibbel over wie de baas mag spelen, het wensen van honderd slagroomtaarten, en boeven in malle vermommingen."

  Leo Bankersen - Het parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 29 september 2004
  Distributeur: Independent Films
  Bezoekers: 344.188