The Machinist

The Machinist (2004)

Film1
7.3 / 10
190
IMDb
7.7 / 10 202555
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Brad Anderson
Cast: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian, Michael Ironside
Genre: Drama, Thriller
Lengte: 102 minuten

Psychologische thriller met Christian Bale als een man die aan slapeloosheid lijdt en wiens leven langzaam verandert in een nachtmerrie

Fabrieksarbeider Trevor Reznik (Christian Bale) lijdt aan slapeloosheid. Hij slaapt al een heel jaar niet of nauwelijks, waardoor hij sterk vermagerd is. 's Nachts zoekt hij troost bij de prostituee Stevie (Jennifer Jason Leigh). Wanneer hij door een ongeluk op het werk zijn baan verliest, krijgt Reznik het gevoel dat iets of iemand hem op de hielen zit. Rezniks angst en een serie hoogst ongewone gebeurtenissen veranderen zijn leven langzaam in een nachtmerrie. Maar waar eindigt de droom en begint de realiteit?

'The Machinist' is een thriller van Brad Anderson ('Session 9'). De film werd in Spanje opgenomen, maar is wel Engelstalig. De hoofdrol is voor Christian Bale, die onder meer te zien was in 'American Pyscho' maar na de zomer van 2005 vooral herkend zal worden als Bruce Wayne alias Batman uit 'Batman Begins'. Zijn tegenspeelsters zijn Jennifer Jason Leigh ('Single White Female') en Aitana Sánchez-Gijón ('Io non ho paura'). Voor zijn rol in 'The Machinist' moest Bale bijna 32 kilo afvallen. Zijn dieet bestond uit een blikje tonijn en een appel per dag. Bale wilde eerst nog meer gewicht verliezen, maar mocht dat niet omdat men bang was voor zijn gezondheid. Voor 'Batman Begins' moest Bale vervolgens weer aankomen.

Trailer

Meer video's

Overige informatie

Land: Spanje
Taal: Engels
Bioscooppremière: Donderdag 7 juli 2005
Film1 première: Vrijdag 23 november 2007
Distributeur: Paradiso Entertainment
Bezoekers: 19.279
Alt. titel: El Maquinista

Reacties (27)

 • Prachtige film
  Helaas heb ik het einde van de film niet begrepen!
  spoiler:

  Was nu alles echt of verbeelde hij zich alles?

  Gaarne een reaktie
  Jan G

  • M Bektes
  • donderdag 20 maart 2008
  • 09:41

  Goeie film om te kijken ongeveer in de stijl van memento, usual suspects maar niet zo goed als die films maar wel vermakelijk.

 • geweldig laten zien hoe 1 man zo krankzinnig kan worden , christian american psycho Bale is de enigste die dit kan spelen.

 • Ik vond het wel een goede film. Geen super film. Maar wel super geacteerd. Want wat ziet Bale eruit. Het verhaal is wel een beetje wazig, waardoor ik hem nie helemaal lekker vond kijken

 • Een beklemmende film die je meeneemt in een krankzinnige, paranoïde wereld. Het uiterlijk van Christian Bale doet je al huiveren bij elke scene, voeg daar het schizofrene, paranoïde verhaallijn aan toe en je hebt een bizarre, 'bad' LSD trip van een film.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen