Closer

Closer (2004)

Film1
6.7 / 10
196
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Romantiek
Regie: Mike Nichols
Cast: Jude Law, Julia Roberts, meer »
Lengte: 103 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Closer geeft een scherpe, komische en realistische kijk op moderne relaties en vertelt een verhaal over toevallige ontmoetingen, passie, en (on)trouw

De Engelse schrijver Dan (Jude Law) verdient de kost met samenstellen van overlijdensberichten. Tijdens een fotoshoot kust en flirt hij wat met de recent gescheiden fotografe Anna (Julia Roberts). Anna heeft echter nieuwe trouwplannen met dermatoloog Larry (Clive Owen) en Dan krijgt een relatie met Alice (Natalie Portman), een Amerikaanse die naar Londen is gekomen om te ontsnappen aan een opdringerig ex-vriendje. De affaire tussen Dan en Anna blijft echter bestaan en de geheime minnaars zetten allebei hun relatie op het spel.

Het romantische drama 'Closer' is een verfilming van het succesvolle gelijknamige toneelstuk van Patrick Marber. De regie is in handen van veteraan Mike Nichols ('The Graduate') die met de serie 'Angels in America' in 2003 nog een Emmy in de wacht sleepte. Nichols wist een topcast te strikken voor 'Closer'. De rol van Anna zou eigenlijk gespeeld worden door Cate Blanchett, maar wegens haar zwangerschap vlak voordat het filmen begon, werd zij vervangen door niemand minder dan Julia Roberts. Acteur Clive Owen, die in de film Larry vertolkt, speelde in het theater in Londen de rol van Dan. Hij vond het een enorme uitdaging om zijn hele kijk op het verhaal om te draaien en het opnieuw bekijken. Owen won een Golden Globe, evenals Portman.