Un long dimanche de fiançailles

Un long dimanche de fiançailles (2004)

Film1
7.1 / 10
123
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Jean-Pierre Jeunet
Cast: Gaspard Ulliel, Jean-Pierre Becker, meer »
Lengte: 133 minuten
Land: Frankrijk, Verenigde Staten
Taal: Frans, Duits
Kijk nu

Liefdesverhaal van de regisseur van Amélie met Audrey Tautou die na de Eerste Wereldoorlog naar haar vermiste verloofde op zoek gaat

Als de Eerste Wereldoorlog op zijn einde loopt, begint juist het grootste gevecht van de jonge Française Mathilde. Zij krijgt het bericht dat haar verloofde, Manech, waarschijnlijk is omgekomen in de oorlog. Mathilde weigert dit te geloven en gaat op reis om naar haar geliefde te zoeken. Als Manech echt dood zou zijn, zou de hoopvolle Mathilde dat wéten. Hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te dichter komt ze bij de gruwelijkheden die oorlog met zich meebrengt. De Eerste Wereldoorlog heeft op iedereen die Mathilde ontmoet onuitwisbare tekens achtergelaten.

Un long dimanche de fiançailles (A Very Long Engagement) is de eerste film die regisseur Jean-Pierre Jeunet maakte sinds zijn veelgeprezen moderne sprookje Le fabuleux destin d'Amélie Poulain uit 2001. Opnieuw speelt actrice Audrey Tautou de hoofdrol en ook zijn vaste acteur Dominique Pinon is weer van de partij. Tautou bewonderde het sterke personage van Mathilde om haar doorzettingsvermogen in een gevecht dat ze zelf waarschijnlijk niet zou zijn aangegaan. Het script is gebaseerd op een verhaal van Sébastien Japrisot. Jeunet werd (samen met Marc Caro) bekend met de surrealistische film Delicatessen en maakte in 1997 een uitstapje naar Hollywood voor de vierde Alien. Zijn meest recente bioscoopfilm is het Engelstalige The Young and Prodigious T.S. Spivet over de avonturen van een jonge uitvinder.