De SpongeBob SquarePants Film

De SpongeBob SquarePants Film (2004)

Film1
8.3 / 10
47
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Nederlandstalig
Regie: Stephen Hillenburg
Cast: Lex Passchier, Sander de Heer, meer »
Lengte: 87 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Nederlands

Tekenfilm waarin de hyperactieve vierkante gele spons SpongeBob SquarePants - bekend van tv - een geweldig avontuur beleeft in zijn onderwaterwereld

SpongeBob SquarePants is een vierkante gele spons en woont op de bodem van de zee, in het stadje Bikini Broek. Samen met zijn vriend Octo werkt SpongeBob in de Krokante Krab, waar hij hamburgers bakt. Als de gemene Plankton opduikt, staat SpongeBobs wereld ineens op zijn kop. Plankton steelt de kroon van koning Neptunes en doet het lijken alsof meneer Krabs, de baas van de Krokante Krab, de dader is. Zo kan hij het geheime recept van de hamburgers stelen en daarmee de wereld te beheersen. Samen met zijn beste vriend Patrick gaat SpongeBob op een gevaarlijke missie om de kroon terug te vinden en zijn baas te redden. Samen reizen ze via donkere delen in de oceaan en langs lugubere bars en ze worden ook nog eens achtervolgd.

'De SpongeBob SquarePants Film' is gebaseerd op de tekenfilmserie die dagelijks wordt uitgezonden op cartoonzender Nickelodeon. De hyperactieve SpongeBob en zijn psychedelische onderwaterwereld zijn allang niet meer alleen bij kinderen razend populair, ook volwassenen beleven veel plezier aan de serie. In de Nederlandse versie is Lex Passchier te horen als de stem van SpongeBob. Andere stemmen komen van Jan Nonhof, Bas Westerweel, Lottie Hellingman en Sander de Heer.