Mauvaises fréquentations

Mauvaises fréquentations (1999)

Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Jean-Pierre Améris
Cast: Maud Forget, Lou Doillon, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Frans

Frans drama over een meisje dat verkeerde vrienden kiest

De 15-jarige Delphine leidt een rustig leventje. Ze is altijd op tijd thuis en heeft een lieve vriend. Dit verandert als ze de wereldwijze Olivia ontmoet. Zij neemt Delphine mee naar wilde feesten. Op een van die feesten ontmoet Delphine de 17-jarige Laurent. Ze wordt meteen verliefd op hem. Om haar liefde te bewijzen, laat ze zich door hem meeslepen in een riskant avontuur. Uiteindelijk moet zij ook Olivia erbij betrekken. Delphine is nu degene die haar vriendin overhaalt om een morele grens te overschrijden.

Jean Pierre Améris (1961) maakte al eerder een film over jongeren: 'Les Aveaux de L'Innocent'. Met deze film won hij twee prijzen in Cannes. Een voor de beste jeugdfilm, en de 'Prix de Semaine de la Critique'. • Pers -  

  De romantiek van tienerprostitutie

  Slecht is het resultaat niet, maar Mauvaises fréquentations roept weinig emoties op.

  Hans Beerenkamp - NRC Handelsblad

  Mauvaises fréquentations

  De film roept echter een indringend beeld op van het gesloten bastion van de puberwereld, waarin de buitenwereld nauwelijks doordringt, zodat ontsporingen vrij lang verborgen kunnen blijven. U denkt dat u uw puberkinderen kent? Mauvaises fréquentations geneest u van die illusie.

  Jos van der Burg - Het Parool

  Moeders, houdt uw dochters binnen

  Jongens van zestien zijn smeerlappen, meisjes van veertien zijn domme wichtjes, in de disco is alleen maar ellende te vinden en iedereen wil uiteindelijk van het dak springen. Kom nou toch! 'Mauvaises Fréquentations' sterft daardoor aan een veel te hoog en iets te onsmakelijk 'Moeders-houdt-uw-dochters-binnen!'-gehalte.

  Dick van den Heuvel - De Telegraaf
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 25 oktober 2001
  Distributeur: Cinemien Film & Video Distribution
  Bezoekers: 591