36, Quai des Orfèvres

36, Quai des Orfèvres (2004)

Film1
7.5 / 10
10
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Misdaad
Regie: Olivier Marchal
Cast: Daniel Auteuil, Gérard Depardieu, meer »
Lengte: 110 minuten
Land: Frankrijk
Taal: Frans

Frans misdaaddrama waarin twee rechercheurs hoofd van de politie willen worden en daarvoor een bende gewelddadige overvallers op moeten pakken

Sinds enkele maanden heeft de politie in Parijs te maken met een bende zwaarbewapende en gewelddadige overvallers. De directeur van de gerechtelijke politie, Robert Mancini , is duidelijk tegenover zijn twee rechercheurs, Léo Vrinks (Daniel Auteil) en Denis Klein (Gérard Depardieu): wie de bende te pakken krijgt, wordt zijn opvolger. De rechercheurs verschillen echter zeer van karakter en beiden hebben hun eigen manier van werken waardoor de samenwerking alles behalve soepel verloopt.

'36, Quai des Orfèvres' is een Frans misdaaddrama met in de hoofdrollen Gérard Depardieu ('Cyrano de Bergerac') en Daniel Auteuil ('Le huitième jour'). Deze twee zwaargewichten van de Franse cinema stonden in 1986 voor het eerst tegenover elkaar in 'Jean de Florette' en speelden in 2001 samen in de komedie 'Le Placard'. Olivier Marchal, regisseur van '36, Quai des Orfèvres', schreef mee aan het script en speelt ook een kleine rol. Dit is niet de eerste keer dat Marchal zichzelf multifunctioneel inzet. Ook zijn regiedebuut 'Gangsters' uit 2002 tekende hij voor de regie en het scenario. • Pers -  

  Acteergeweld in broeierig Parijs

  "Meer nog dan een politiethriller is 36 Quai des Orfèvres een fascinerend acteergevecht tussen twee veteranen."

  Pauline Kleijer - De Volkskrant

  De duistere kant van een politiedepartement

  "De intriges die zich in 36 Quai Des Orfèvres afspelen, blijven boeiend tot de laatse minuut en het verhaal zit intelligent in elkaar."

  Jeroen Haverkort - Metro

  Flikken met de Franse slag

  "Dat de scenarioschrijvers in de afwikkeling van de plot wat steken laten vallen is jammer, maar dat neemt niet weg dat 36 Quai des Orfèvres een overwegend geslaagde en dus welkome terugkeer van de policier in de Nederlandse bioscoop markeert."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 juli 2005
  Film1 première: Woensdag 8 november 2006
  Distributeur: Paradiso Entertainment
  Bezoekers: 2.694
  Alternatieve titel: 36 Quai Des Orfèvres