De griezelbus

De griezelbus (2005)

Film1
6.6 / 10
51
IMDb
5.4 / 10 647
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Horror, Nederlandstalig
Regie: Pieter Kuijpers
Cast: Serge Price, Lisa Smit, meer »
Lengte: 100 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Kijk nu

Verfilming naar de gelijknamige, populaire boekenreeks van Paul van Loon over een jongen wiens verzonnen griezelverhaal werkelijkheid wordt

De elfjarige Onnoval is een buitenbeentje op school. Onnoval heeft verkering met Liselore. Dit zeer tegen de zin van Gino, de stoere praatjesmaker van de klas. Gino blijft Onnoval pesten en sarren. Om wraak te nemen op Gino schrijft Onnoval op een avond het verhaal 'De Griezelbus': een angstaanjagend verhaal waarin een schoolreisje met de klas een nachtmerrie wordt. De duivelse Ferluci ontfutselt hem het verhaal om het werkelijkheid te laten worden. Onnoval krijgt spijt van zijn handelen en probeert zijn verhaal terug te krijgen. Het is alleen al te laat en op de dag van het schoolreisje wordt zijn verzonnen verhaal werkelijkheid. Lukt het Onnoval om zijn klasgenoten te redden en de deur naar de andere werkelijkheid te sluiten?

Paul van Loon, de Nederlandse kinderboekenschrijver die steevast een zonnebril draagt, oogst al jarenlang succes met zijn populaire boekenreeks De griezelbus. De boeken gaan over de schrijver P. Onnoval die schoolklassen in zijn griezelbus uitnodigt voor een rit vol griezelige verhalen en steeds opnieuw probeert om zieltjes van kinderen te winnen. Deze verfilming werd geproduceerd door producent Burny Bos, die ook de boekverfilmingen van Annie M.G. Schmidt op zijn naam heeft staan zoals Abeltje en Minoes. Regisseur Pieter Kuijpers brak door met Van God los en maakte ook Off Screen. De volwassen rollen in De griezelbus worden onder meer gespeeld door Willem Nijholt, Angela Schijf en Romijn Conen.