Dreamer, mijn droompaard

Dreamer, mijn droompaard (2005)

IMDb
6.8 / 10 8186
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: John Gatins
Cast: Kurt Russell, Dakota Fanning, meer »
Lengte: 98 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal:

Familiefilm met Kurt Russell en Dakota Fanning als vader en dochter die alles doen om met een afgedankt jong paard de Breeders' Cup Classic te winnen

Ben Crane (Kurt Russell) was ooit een succesvolle renpaardenfokker, maar nu moet hij als trainer veel geld verdienen voor zijn onsympathieke baas Palmer. Toch is zijn dochtertje Cale (Dakota Fanning) gek op haar vader én op de paarden. Als ze op een dag mee mag naar de renbaan, ziet ze hoe het jonge paard Sonya valt en haar been breekt. Hierop wordt Ben ontslagen en krijgt hij het afgedankte paard als goedmakertje mee. Cale ziet het niet zo somber in als haar vader en zet alles op alles om Sonya een tweede kans te geven. Want haar doel staat vast: hun paard zal niet alleen meedoen aan de Breeders' Cup Classic, maar ook winnen! Dat zou niet alleen een overwinning betekenen voor Sonya, maar vooral voor haar vader.

Zoals de ondertitel al vermeld, is de familiefilm 'Dreamer' geďnspireerd op een waar gebeurd verhaal. Regisseur John Gatins kwam op het idee toen hij in Kentucky van een dierenarts het verhaal te horen kreeg van een kreupel paard dat een miraculeuze comeback wist te maken. De film is het regiedebuut van Gatins, die zelf het script afleverde en eerder meeschreef aan het scenario van 'Coach Carter' met Samuel L. Jackson. Doordat Gatins de populaire jonge actrice Dakota Fanning ('War of the Worlds') wist te strikken voor de rol van Cale Crane, kreeg de productie het groene licht. Cale's vader wordt gespeeld door Kurt Russell ('Vanilla Sky') en andere rollen zijn voor Kris Kristofferson, Elizabeth Shue, David Morse en Luis Guzmán.