The Aristocrats

The Aristocrats (2005)

IMDb
6.4 / 10 13900
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Paul Provenza
Cast: Whoopi Goldberg, Eric Idle, Gilbert Gottfried, Chris Rock, George Carlin
Genre: Documentaire
Lengte: 88 minuten

Documentaire over een aanstootgevende mop die Amerikaanse komieken al jarenlang aan elkaar vertellen maar zelden aan het publiek

De grap heeft altijd dezelfde opbouw: een man komt met zijn familie bij een impresario en zegt: "Ik heb een geweldige familie-act voor u!" Waarop de impresario vraagt: "Wat houdt die act dan in?" Zo begint 'The Artistocrats', een grap die Amerikaanse komieken jarenlang van generatie op generatie overleverden, maar zelden op het podium verteld wordt. De uitwerking van de mop varieert, houdt ruimte open voor improvisatie en heeft als enige eis dat hij zo smerig, schuin en aanstootgevend mogelijk verteld dient te worden. Zo worden zaken als incest, verkrachting, bestialiteit en alle andere vormen van de vleselijke daad niet geschuwd.

'The Aristocrats' is een documentaire gemaakt door Penn Jillette (bekend van het goochelaarsduo Penn & Teller) en stand-up comedian Paul Provenza. De gelijknamige mop is een manier om je 'zwartste' gedachten te verwoorden in een grap. Gedurende vier jaar zijn producent Jillette en regisseur Provenza door Amerika getrokken om aan komieken te vragen niet alleen hun versie van de grap te vertellen, maar 'The Artistocrats' ook te analyseren en uit te leggen waarom ze hem juist op díe manier vertellen. Grote namen als Chris Rock, George Carlin, Drew Carry, Eddie Izzard en Whoopi Goldberg werkten mee aan dit project.

Trailer

Meer video's

Overige informatie

Land: Verenigde Staten, Canada
Taal: Engels
Bioscooppremière: Donderdag 9 februari 2006
Distributeur: Paradiso Entertainment
Bezoekers: 439
Alt. titel: The @r!$t*(r@t$

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties.

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen