Ice Age 2: The Meltdown

Ice Age 2: The Meltdown (2006)

Film1
7.7 / 10
741
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Animatie, Avontuur, Familie, Fantasy, Komedie, Romantiek
Regie: Carlos Saldanha
Cast: John Leguizamo, Ray Romano, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Vervolg op de succesvolle animatiefilm Ice Age waarin de dieren Manfred, Sid en Diego terugkomen voor een gloednieuw avontuur

Het einde van de ijstijd nadert en de dieren vinden hun nieuwe, warme omgeving heerlijk: ze verzamelen zich met z'n allen rond poelen smeltwater. Mammoet Manny, luiaard Sid en sabeltandtijger Diego ontdekken echter dat het waterparadijs wel heel erg nat wordt en komen erachter dat de gigantische dam op instorten staat. Als dit gebeurt, zal de vallei waar ze wonen volledig overstromen. De vrienden gaan op een gevaarlijke missie om hun wereld van de ondergang te redden. Tijdens dit avontuur ontdekt Manny dat hij gelukkig toch niet de allerlaatste mammoet op aarde is.

De computeranimatiefilm Ice Age over de lotgevallen van de luiaard Sid, de mammoet Manny en de tijger Diego die een baby terug moeten brengen naar zijn ouders, was in 2002 een groot succes voor regisseur Chris Wedge. Omdat Wedge zich vervolgens ging toeleggen op Robots, werd assistent-regisseur Carlos Saldanha ingeschakeld voor het vervolg: Ice Age 2: The Meltdown, naar een script van Jon Vitti (The Simpsons). Net als in het eerste deel verlenen John Leguizamo, Ray Romano en Denis Leary hun stemmen voor Sid, Manny en Diego. Queen Latifah vult het trio aan en ook Chris Wedge is nog te horen als het eekhoorn-achtige wezentje Scrat.