Asterix en de Vikingen

Asterix en de Vikingen (2006)

Film1
6.8 / 10
29
IMDb
5.9 / 10 5516
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie, Nederlandstalig
Regie: Stefan Fjeldmark
Cast: Jim Bakkum, Manou Kersting, meer »
Lengte: 78 minuten
Land: Frankrijk, Denemarken
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

Asterix en Obelix moeten in deze tekenfilm de laffe stadsjongen Hippix zien te redden uit handen van de Vikingen die hem ontvoerd hebben

In het favoriete dorp van GalliŽ is iets bijzonders gebeurd. Hippix, het stoere neefje van de baas, is net aangekomen uit de grote stad Parisium. Asterix en Obelix hebben de onmogelijke taak gekregen van hem een echte man te maken, maar in Hippix schuilt een enorme lafaard en de harde training die hij krijgt, verandert hier weinig aan. Intussen zijn de Vikingen aan land gekomen in GalliŽ, vastbesloten om deze kampioen van angst te vinden. Deze zal hen namelijk, zoals voorspeld door hun helderziende, leren vliegen. Wanneer Hippix ontvoerd wordt door de Vikingen, zetten Asterix en Obelix de achtervolging in naar het hoge, ijskoude Noorden. Maar Hippix is inmiddels volledig in de ban van de mooie en dappere Abba.

Na de twee speelfilms rond Asterix en Obelix uit 1999 en 2002, is het tijd geworden om de fameuze striphelden weer in getekende vorm te mogen aanschouwen op het witte doek. 'Asterix en de Vikingen' is een Deens-Franse animatiefilm, geregisseerd door Stefan Fjeldmark, die eerder de tekenfilms 'Amazon Jack' en 'Blub, ik ben een vis' maakte. De Nederlandse versie werd ingesproken door Idol Jim Bakkum als Hippix, Marlies Somers als Abba, Luc Wijn als Asterix en Jan van Looveren als Obelix. • Pers -  

  Asterix, Obelix en de laatste hippiemode

  "Dat Hippix een sms-duif heeft is een aardige vondst, maar dat 'Eye of the Tiger' en 'Super Freak' moeten doorgaan voor hippe muziek - wie heeft dat bedacht?"

  Pauline Kleijer - De Volkskrant

  Het boek was beter

  "De Vlaams-Hollandse stemmencast lepelt de grappen over Noordse personages als Abba of Vikea op met weinig sjeu. Ook pogingen tot modernisering - een postduif die Sms heet - pakken zouteloos uit. Het boek was echt beter dan de film."

  Fritz de Jong - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 19 april 2006
  Film1 première: Zondag 19 augustus 2007
  Distributeur: Independent Films
  Bezoekers: 71.687
  Alternatieve titel: Astťrix Et Les Vikings (NL), Asterix Og Vikingerne