Garfield 2 (NL)

Garfield 2 (NL) (2006)

Film1
7.9 / 10
33
Pers
50% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie, Komedie, Nederlandstalig
Regie: Tim Hill
Cast: Beau van Erven Dorens, Javier Guzman, meer »
Lengte: 77 minuten
Land: Verenigde Staten, Groot-BrittanniŽ
Taal: Nederlands nagesynchroniseerd

In deze tweede bioscoopfilm rond Garfield, komt de beroemde stripkater in Engeland terecht waar hij wordt aangezien voor een koninklijke kat

Amerika's favoriete luie kat Garfield volgt zijn baasje Jon naar Engeland. Hier wordt hij aangezien voor een koninklijke kat die een kasteel heeft geŽrfd. Garfield laat zich het vorstelijke leven bijzonder goed aanmeten. Maar de snode Lord Dargis, die het kasteel liever wil gebruiken als vakantieoord, is vastbesloten om van Garfield af te komen.

Met 'Garfield 2' ('Garfield: A Tail of Two Kitties') keert de beroemde stripkater die altijd honger heeft terug naar het witte doek. In de Amerikaanse versie werd de stem van de computer geanimeerde kat opnieuw ingesproken door acteur Bill Murray, wat Beau van Erven Dorens ook weer voor de Nederlands gesproken versie deed. Breckin Meyer en Jennifer Love Hewitt zijn weer te zien in hun rollen van Garfields baasje Jon en de dierenarts Liz. Hun Nederlandse stemmen zijn net als in de eerste Garfieldfilm ingesproken door komiek Javier Guzman en zangeres Do. De Schotse komiek Billy Connolly ('Lemony Snicket') is te zien als Lord Dargis. Regisseur Tim Hill zat ook in het schrijversteam van SpongeBob SquarePants.