Buddha's Lost Children

Buddha's Lost Children (2006)

IMDb
7.7 / 10 304
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Mark Verkerk
Genre: Documentaire
Lengte: 97 minuten

Documentaire van Mark Verkerk over een voormalig Thai boxer die in de Gouden Driehoek van Thailand als boeddhistische monnik weeskinderen opvangt

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen. De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

'Buddha's Lost Children' is een indrukwekkende documentaire van de Nederlandse filmmaker Mark Verkerk. Een jaar draaide hij op lokatie in Thailand, waar hij een ongekende vrijheid kreeg om dit intieme en dramatische verhaal te filmen. Centraal staat de ontwikkeling die de kinderen doormaken - van verwaarloosde dorpsjongens tot bekeerlingen vol zelfvertrouwen. Een deel van de opbrengst van de documentaire komt ten goede aan de Golden Horse Temple.

Trailer

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Thai/Thais
Bioscooppremière: Donderdag 7 september 2006
Distributeur: Independent Films
Bezoekers: 33.904

Reacties (3)

 • Dit zal een zeer fraaie film gaan worden!
  Ook ik bezocht de monniken te paard
  IK wacht in spanning af
  Zie voor meer info:
  http://buddha.flappie.nl/

  • Song
  • donderdag 6 juli 2006
  • 14:11

  Ik ben er van overtuigd dat deze film geweldig wordt. Abt Phra Khru Bah is een zeer inspirerende persoonlijkheid. Zijn ideeen en inzichten zijn een ware inspiratiebron. Dit is geen sprookje maar echt!

 • filmfocus schreef:
  Wat vind jij van deze film?


  lijkt mij een mooie film ga zeker kijken doet met denken aan 7 years of tibet

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen