Buddha's Lost Children

Buddha's Lost Children (2006)

IMDb
7.7 / 10 304
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Documentaire
Regie: Mark Verkerk
Lengte: 97 minuten
Land: Nederland
Taal: Thai/Thais

Documentaire van Mark Verkerk over een voormalig Thai boxer die in de Gouden Driehoek van Thailand als boeddhistische monnik weeskinderen opvangt

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen. De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

'Buddha's Lost Children' is een indrukwekkende documentaire van de Nederlandse filmmaker Mark Verkerk. Een jaar draaide hij op lokatie in Thailand, waar hij een ongekende vrijheid kreeg om dit intieme en dramatische verhaal te filmen. Centraal staat de ontwikkeling die de kinderen doormaken - van verwaarloosde dorpsjongens tot bekeerlingen vol zelfvertrouwen. Een deel van de opbrengst van de documentaire komt ten goede aan de Golden Horse Temple. • Pers -  

  Drilkamp voor weesjes

  "Fraai om te zien hoe de kleintjes respectvol omgaan met de dieren en er als volleerde ruiters op galopperen door het tropisch regenwoud. Jammer dat Verkerk in al die maanden niet meer te weten is gekomen over de monnik, die kennelijk in het verleden van twijfelachtig allooi was."

  Annet de Jong - De Telegraaf

  Goeddoen met harde hand

  "Buddha's Lost Children is een documentaire, maar door de opvallende afwezigheid van regisseur Mark Verkerk lijkt het op sommige momenten alsof je naar een fictiefilm kijkt."

  Marieke Kremer - Spits

  Illustraties bij tekst

  "Verkerks opnames zijn daarbij slechts illustraties, die vaak fraai gefotografeerd zijn, maar ook een doelloze en zelfs overbodige indruk achterlaten."

  David Sneek - De Volkskrant

  Wat van ver komt is lekker

  "Het ontbreekt de documentaire aan ritme en lijn. Er zijn geen duidelijke keuzes gemaakt; het is van alles wat en daarom teveel en te weinig tegelijk."

  Karin Wolfs - De Filmkrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 september 2006
  Distributeur: Independent Films
  Bezoekers: 33.904