Galaxy Quest

Galaxy Quest (1999)

Film1
6.7 / 10
38
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Komedie, Sciencefiction
Regie: Dean Parisot
Cast: Tim Allen, Sigourney Weaver, meer »
Lengte: 102 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Scifi-komedie waarin de uitgerangeerde hoofdrolspelers van een scifi-serie door aliens worden aangezien voor echte helden

Achttien jaar nadat hun scifi-serie van de buis verdween, hebben de hoofdrolspelers nog steeds geen ander noemenswaardig werk gedaan. De serie leeft immer voort in de harten van veel fans en de acteurs lopen conventies af om nog een beetje te kunnen cashen. Vooral Jason Nesmith, die de rol van de kapitein speelde, heeft dit lot omarmd. Als hij tijdens een con een vreemd aanbod krijgt, denkt hij dat het om een fan-evenement gaat. Het zijn echter een stel aliens die de serie aanzien voor echt en de hulp van Nesmith en zijn crew willen inroepen om een gevaarlijke vijand te verslaan.

Galaxy Quest was geen groot succes in de Box Office maar werd in de loop van de jaren een culthit bij scifi-fans. De film is zowel een enorme ode aan sciencefiction series en tegelijkertijd ook een hilarische parodie. De hoofdrolspelers staan ieder voor een bekend stereotype scifi-personage. Sigourney Weaver is het vrouwelijke crewlid dat enkel de computer kan napraten, Tim Allen de arrogante kapitein, Sam Rockwell de bange vervangbare kadet en Alan Rickman de sto´cijnse Spock-achtige dokter.