Charlotte's Web

Charlotte's Web (2006)

Film1
6.6 / 10
41
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Animatie, Familie
Regie: Gary Winick
Cast: Julia Roberts, Steve Buscemi, meer »
Lengte: 97 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Mix van live-action en animatie naar het boek van E.B. White over het biggetje Wilbur dat bevriend is met de grote spin Charlotte

Het meisje Fern kan de dieren verstaan en is dol op een biggetje dat Wilbur heet. Wilburs beste vriendin is Charlotte A. Cavatica, een beeldschone grote grijze spin, die bij hem in de schuur woont. Als Wilbur in gevaar is, bedenkt Charlotte een heel slim plan dat ze met de hulp van de rat Templeton ten uitvoer brengt. Zou het hun lukken zijn leven te redden?

Het beroemde kinderboek 'Charlotte's Web' van E.B. White (schrijver van 'Stuart Little') werd in 1973 al bewerkt tot een tekenfilm. In de traditie van 'Babe', wordt voor deze nieuwe verfilming een combinatie van live-action en computeranimatie gebruikt om de boerderijdieren tot leven te brengen. Naast de rol van Dakota Fanning ('War of the Worlds') als het meisje Fern, worden de stemmen in de originele versie verzorgd door beroemdheden als Julia Roberts, Oprah Winfrey, John Cleese, Steve Buscemi, Cedric the Entertainer, Kathy Bates, Reba McEntire, Thomas Haden Church (Sideways), André '3000' Benjamin (Be Cool) en Robert Redford.*******

Film1 Recensie: Overdaad aan suiker alleen rond de feestdagen te verteren

Charlotte's Web is dé perfecte kerstfilm: een duidelijke morele boodschap gecombineerd met een sterrencast, schattige dieren en verbluffend mooie speciale effecten. Helaas bevat de film zoveel suikerzoete momenten, dat hij op doktersadvies slechts één keer per jaar gezien mag worden.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Overdaad aan suiker alleen rond de feestdagen te verteren

  Charlotte's Web is dé perfecte kerstfilm: een duidelijke morele boodschap gecombineerd met een sterrencast, schattige dieren en verbluffend mooie speciale effecten. Helaas bevat de film zoveel suikerzoete momenten, dat hij op doktersadvies slechts één keer per jaar gezien mag worden.

  Bart-René Thiel - Film1

  Mierzoete boekverfilming

  "Charlotte's Web is na de geanimeerde versie uit 1973 de tweede verfilming van E.B. White's gelijknamige kinderboek uit 1952. Winick veranderde het in een mier- en mierzoet pleidooi voor normen en waarden, met echte beesten wier bekken en ogen in de computer gemorfd werden, een boerende rat en flatulerende koeien."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant

  Opdringerig schattig

  "Het resultaat is een in technisch opzicht zeer overtuigende film die uiterlijk doet denken aan de heerlijke boerderijdierenfilm Babe, maar dan zonder het scherpe gevoel voor humor. De dialogen zijn te braaf, evenals de gemoderniseerde dierengrapjes. En wat dacht u van de actiescènes met twee hongerige kraaien? Te braaf, inderdaad."

  Fritz de Jong - Het Parool

  Wonderlijke vriendschap tussen spin en big

  "Ouders die zelf ook willen lachen, kunnen hun kroost beter meenemen naar het pittiger Flushed Away. Voor de kleintjes zelf is Charlotte's Web echter een prima film. Ouderwets schattig en helemaal 'feel good'."

  Marieke Kremer - Spits
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 20 december 2006
  Film1 première: Zondag 9 maart 2008
  Distributeur: United International Pictures
  Bezoekers: 104.744
  Alternatieve titel: Charlotte's Web (OV)