The Sound of Music

The Sound of Music (1965)

Film1
7.7 / 10
40
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Klassieker, Musical, Romantiek
Regie: Robert Wise
Cast: Julie Andrews, Christopher Plummer, meer »
Lengte: 167 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Filmklassieker naar de musical van Rodgers en Hammerstein, waarin Julie Andrews gouvernante wordt van de zeven Von Trapp kinderen

Maria (Julie Andrews), een levendige jonge vrouw moet het klooster verlaten om gouvernante te worden van zeven kinderen. Haar nieuwe werkgever, De Oostenrijkse kapitein Von Trapp (Christopher Plummer) is een dominante weduwnaar met strikte huishoudelijke regels. Hij tolereert geen muziek en plezier in het huis. Maria komt tot de ontdekking dat de kinderen dol zijn op zingen en hoopt zo de liefde en muziek terug te brengen in het huis. Zelfs de formele kapitein blijkt niet ongevoelig voor de onbevangen Maria.

'The Sound of Music' is een echte filmklassieker van regisseur Robert Wise, met de onvergetelijke musicalliedjes van Richard Rodgers en Oscar Hammerstein II. De film was goed voor maar liefst tien Oscarnominaties, en wist er vijf te verzilveren waaronder Beste Film, Beste Regie en Beste Muziek. Hoofdrolspeelster Julie Andrews werd nog beroemder dan ze al was vanwege haar titelrol in 'Mary Poppins' uit 1964.