The Holiday

The Holiday (2006)

Film1
7.7 / 10
212
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie, Romantiek
Regie: Nancy Meyers
Cast: Cameron Diaz, Kate Winslet, meer »
Lengte: 138 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Romantische komedie met Cameron Diaz en Kate Winslet waarin een Amerikaanse en een Engelse van huis ruilen om ver weg te zijn van hun relatieproblemen

Hoewel Amanda Woods (Cameron Diaz) uit Zuid-Californië en Iris Simpkins (Kate Winslet) van het Engelse platteland mijlenver van elkaar wonen, bevinden ze zich in dezelfde situatie: Vlak voor Kerst hebben ze het helemaal gehad met hun mannen en willen ze het liefst de feestdagen ontvluchten. Via een internetsite voor woningruil komen de twee met elkaar in contact. Spontaan besluiten Amanda en Iris de halve wereld over te reizen en voor twee weken in elkaars huis te trekken. Kort na haar aankomst in het zonnige L.A. raakt Iris bevriend met scenarioschrijver Arthur (Eli Wallach) en filmcomponist Miles (Jack Black). Ondertussen, in het besneeuwde Engeland, komt Amanda in contact met de knappe broer van Iris, Graham (Jude Law).

De romantische kerstkomedie 'The Holiday' werd geschreven en geregisseerd door Nancy Meyers, die eerder de films 'What Women Want' en 'Something's Gotta Give' maakte. Na samengewerkt te hebben met acteurs als Mel Gibson, Jack Nicholson, Diane Keaton en Keanu Reeves, wist Meyers opnieuw een ware sterrencast bij elkaar te krijgen. In 'The Holiday' worden de hoofdrollen vertolkt door Cameron Diaz ('There's Something About Mary'), Kate Winslet ('Titanic'), Jude Law ('Closer') en Jack Black ('King Kong'). Dat is maar goed ook, want het scenario schreef Nancy Meyers speciaal voor deze vier acteurs.******

Film1 Recensie: Wanhopige vrouwen doen aan woningruil

The Holiday is een gezellige kerstkomedie met een echte sterrencast. Deze sterren vergeten echter te stralen in een verhaal dat allesbehalve origineel is. Leuk voor de feestdagen, maar een moderne klassieker zal het niet gaan worden.

Lees verder
 • Pers - 60%  
  60

  Wanhopige vrouwen doen aan woningruil

  The Holiday is een gezellige kerstkomedie met een echte sterrencast. Deze sterren vergeten echter te stralen in een verhaal dat allesbehalve origineel is. Leuk voor de feestdagen, maar een moderne klassieker zal het niet gaan worden.

  Kita van Slooten - Film1

  Moderne problemen en kerstverdriet

  "The Holiday is een voorbeeld van een een film die te gelikt oogt en te stroperig klinkt."

  Ronald Ockhuysen - De Volkskrant

  Romantiek uit een pakje

  "Meer dan twee uur hebben de splinternieuwe geliefden nodig om tot elkaar te komen. Dat is lang voor een romantische komedie die zo uit een pakje lijkt te komen. (...) De charmante cast houdt 'The Holiday' goeddeels overeind, al wankelen de spelers soms onder de instantemoties waarmee Nancy Meyers hen opscheept."

  Marco Weijers - De Telegraaf

  Tweede kerstverhaal gratis

  "The Holiday is knus en gezellig, soms even grappig, maar ook onbenulliger dan we graag zouden zien. Ondanks de veelbelovende rolbezetting ontstaan er geen personages die je blijvend zou willen omhelzen."

  Leo Bankersen - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 14 december 2006
  Film1 première: Zaterdag 22 december 2007
  Distributeur: United International Pictures
  Bezoekers: 287.426