4 Elements

4 Elements (2006)

IMDb
7.4 / 10 182
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Jiska Rickels
Genre: Documentaire
Lengte: 89 minuten

Documentaire van Jiska Rickels is een vierluik dat op een poëtische wijze de mens toont in zijn strijd met de vier oerelementen

De strijd van de mens met de oerelementen wordt uiteengezet in een vierluik. In Vuur bestrijden Russische brandweermannen bosbranden in Siberië. In Water takelen vissers in Alaska kingcrabs op uit de Beringzee. In Aarde, een ingekorte versie van Untertage, volgen we twee Duitse mijnwerkers. In het slotdeel Lucht volgen we de fysiek en mentaal martelende trainingen van de kosmonauten en astronauten voor hun lancering naar het International Space Station.

De poëtische film '4 Elements' is de eerste lange documentaire van Jiska Rickels. Zij studeerde in 2003 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Haar eindexamenfilm 'Untertage' won prijzen op festivals in Brazilië, Duitsland, Engeland, Portugal, Rusland, Spanje, Taiwan en Tsjechië. In Nederland werd de korte documentaire onder meer bekroond met de Prijs van de stad Utrecht en de Pathé Tuschinski Award. '4 Elements' is de officiële openingsfilm van het International Documentary Festival Amsterdam 2006.

Trailer

Meer video's

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Engels, Duits, Kazachs, Russisch
Bioscooppremière: Donderdag 30 november 2006
Distributeur: A-film Distribution
Bezoekers: 9.381
Alt. titel: Four Elements

Reacties (2)

  • De verwachtingen van de film werden helemaal waar gemaakt. Dit poëtische document komt zelfs van Nederlandse bodem, iets wat ik helemaal niet wist. De documentaire deels speelfilm gaat over vier elementen waar de mens al eeuwen lang mee in de strijd is. Vuur, Water, Aarde en Lucht. Allemaal via een klein verhaallijn aan de kijker gebracht zoals dat de mannen in Siberië de strijd aangaan met de bosbranden, het leek soms zo gruwelijk mooi gefilmd en zo’n ritmisch muziek eronder dat je in extase werd gebracht. Iets wat meerdere malen gebeurde bij het element lucht. De beelden en de muziek spelen goed op elkaar in, de filosofische ingesproken voice-over bij elk element klinkt wat geforceerd maar heeft toch wat bijzonders op te wekken. Want dat is de enige vorm waar de maakster lichtelijk commentaar geeft. Verder een commentaarloos document dat meer kijkers verdient dan een bombastische drol uit Hollywood. Je beleeft de film niet nee je zit er letterlijk in, zo voelde de film ook aan. Knappe documentaire dat voor mij nog wat langer mocht duren dan 80 minuten, want er was niks mis mee met de beelden. Oftewel het was weer genieten van de mens in strijd met Vuur, Water, Aarde en Lucht via het magnifieke camerawerk en de mooie soundtrack eronder. Een Pamflet!

  • Hallo!

    This year we are celebrating the Polyball at the ETH in Zürich under the Theme

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen