Shooter

Shooter (2007)

Film1
7.3 / 10
148
Pers
50% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: Antoine Fuqua
Cast: Mark Wahlberg, Michael Peña, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiethriller van de regisseur van Training Day, met Mark Wahlberg als een scherpschutter in ruste wiens hulp nodig is om een aanslag te voorkomen

Scherpschutter Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) leidt een teruggetrokken leven in de wildernis van Arkansas, nadat door zijn schuld iemand is doodgegaan. Wanneer zijn hulp wordt ingeroepen om een moordaanslag op de president te voorkomen, komt hij echter weer in actie. Maar het is een valstrik en Bob wordt de hoofdverdachte van de aanslag die hij juist probeerde te verijdelen. Bob slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden en erachter te komen wie hem erin geluisd heeft.

Met 'Shooter' levert regisseur Antoine Fuqua, bekend van 'Training Day', opnieuw een film af vol actie en spanning. Het scenario van 'Shooter' is gebaseerd op de roman 'Point of Impact' van Stephen Hunter. In eerste instantie had men Keanu Reeves op het oog voor de hoofdrol, maar die ging uiteindelijk naar Mark Wahlberg. Hij begon ooit als zanger-rapper Marky Mark, maar sinds de jaren negentig bouwde Wahlberg een stevige acteercarrière op, met rollen in 'Boogie Nights', 'Three Kings', 'The Italian Job' en 'Four Brothers'. Voor zijn bijrol in Martin Scorsese's 'The Departed' wist hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht te slepen. De opnames van 'Shooter' vergde veel van de acteur: hij moest tien kilo afvallen om de rol van de vereenzaamde Bob Lee Swagger te spelen.*****

Film1 Recensie: Mark Wahlberg als op de vlucht geslagen actieheld

Aardige actiethriller à la "24", die de spanning erin houdt maar nooit echt beklemmend wordt. Wahlberg is overtuigend als Swagger maar jammer genoeg zie je al ver van te voren aankomen hoe het verhaal gaat lopen. Is al eerder, en beter gedaan.

Lees verder
 • Pers - 50%  
  50

  Mark Wahlberg als op de vlucht geslagen actieheld

  Aardige actiethriller à la "24", die de spanning erin houdt maar nooit echt beklemmend wordt. Wahlberg is overtuigend als Swagger maar jammer genoeg zie je al ver van te voren aankomen hoe het verhaal gaat lopen. Is al eerder, en beter gedaan.

  Michelle Iwema - Film1

  Boeiend thema voor een publieksactiefilm

  "De spanning (...) is knap opgebouwd. Maar op het moment dat 'de staat' geen gecompliceerd netwerk blijk (...) trekt de film zijn eigen angel eruit."

  Michiel van Hout - Katholiek Nieuwsblad

  Shooter blijft maar raak schieten

  "Zeker niet onaardig, maar weinig onderscheidend van andere actiethrillers met de staat als vijand..."

  Grieteke Meerman - Sp!ts

  Slechterik met spraakgebrek

  "De logica is zozeer ondergeschikt aan allerhande slachtingen, dat er tijdens de film in elk geval nog hartelijk gelachen kan worden."

  Asher Boersma - De Volkskrant

  Vlucht met bravoure

  "Mark Wahlberg is op dreef in de overbekende rol van de onschuldige man die de echte booswichten moet zien te ontmaskeren, terwijl hij moet blijven rennen voor zijn leven."

  Fritz de Jong - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 april 2007
  Film1 première: Zaterdag 17 mei 2008
  Distributeur: United International Pictures
 • Reacties (45)  
   • thrillerfreak
   • dinsdag 25 oktober 2011
   • 19:47

   ik vind dit fantastische film..
   goede actie, goed acteerwerk van mark wahlberg. vooral de scenes waarin swagger schiet met zijn sniper zijn mooi. dat zijn de hoogtepunten van de film.. ook het einde is verdomd goed. kortom goede actie/thriller film. sowieso een aanrader, (soms wel heftige schietscenes) van mij 4 stars

   • michiel meijlof
   • vrijdag 26 april 2013
   • 22:17

   Prima actie film in de trant van Jason Bourne en XIII

   • carlak
   • vrijdag 25 oktober 2013
   • 11:33

   vooral eerste helft is spannend, daarna is het wat too much.

   • Tarkus
   • zaterdag 6 december 2014
   • 11:08

   Tarkus schreef:
   Perfecte actiethriller is deze film.
   Heb er van begin tot eind van genoten.
   En Mark Wahlberg is de perfecte man voor deze rol, echt een prachtprestatie die hij hier neerzet. Maar ik ben al een tijde een fan van hem, en hoop nog meer films te zien met hem in de hoofdrol.
   Michael Peña is ook in deze film zeer goed en ook Danny Glover kwijt zich goed van zijn taak, was trouwens een leuk weerzien met deze laatste.
   Maar nogmaals, 2 uur actie met een zeer goed scenario.


   Puike film om terug te zien.
   Naast de al vernoemde leden van de cast, is ook de rest van de cast zeer goed in deze film hoor.
   En met zijn 2 uur duurt deze spannende film zeker niet te lang !!

   • john.creckboog
   • zondag 17 mei 2015
   • 19:13

   hele spannende film die heel vermakelijk is. *4.5

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer