Shooter

Shooter (2007)

Film1
7.3 / 10
148
Pers
50% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: Antoine Fuqua
Cast: Mark Wahlberg, Michael Peña, meer »
Lengte: 124 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Actiethriller van de regisseur van Training Day, met Mark Wahlberg als een scherpschutter in ruste wiens hulp nodig is om een aanslag te voorkomen

Scherpschutter Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) leidt een teruggetrokken leven in de wildernis van Arkansas, nadat door zijn schuld iemand is doodgegaan. Wanneer zijn hulp wordt ingeroepen om een moordaanslag op de president te voorkomen, komt hij echter weer in actie. Maar het is een valstrik en Bob wordt de hoofdverdachte van de aanslag die hij juist probeerde te verijdelen. Bob slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden en erachter te komen wie hem erin geluisd heeft.

Met 'Shooter' levert regisseur Antoine Fuqua, bekend van 'Training Day', opnieuw een film af vol actie en spanning. Het scenario van 'Shooter' is gebaseerd op de roman 'Point of Impact' van Stephen Hunter. In eerste instantie had men Keanu Reeves op het oog voor de hoofdrol, maar die ging uiteindelijk naar Mark Wahlberg. Hij begon ooit als zanger-rapper Marky Mark, maar sinds de jaren negentig bouwde Wahlberg een stevige acteercarrière op, met rollen in 'Boogie Nights', 'Three Kings', 'The Italian Job' en 'Four Brothers'. Voor zijn bijrol in Martin Scorsese's 'The Departed' wist hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht te slepen. De opnames van 'Shooter' vergde veel van de acteur: hij moest tien kilo afvallen om de rol van de vereenzaamde Bob Lee Swagger te spelen.*****

Film1 Recensie: Mark Wahlberg als op de vlucht geslagen actieheld

Aardige actiethriller à la "24", die de spanning erin houdt maar nooit echt beklemmend wordt. Wahlberg is overtuigend als Swagger maar jammer genoeg zie je al ver van te voren aankomen hoe het verhaal gaat lopen. Is al eerder, en beter gedaan.

Lees verder
 • Pers - 50%  
  50

  Mark Wahlberg als op de vlucht geslagen actieheld

  Aardige actiethriller à la "24", die de spanning erin houdt maar nooit echt beklemmend wordt. Wahlberg is overtuigend als Swagger maar jammer genoeg zie je al ver van te voren aankomen hoe het verhaal gaat lopen. Is al eerder, en beter gedaan.

  Michelle Iwema - Film1

  Boeiend thema voor een publieksactiefilm

  "De spanning (...) is knap opgebouwd. Maar op het moment dat 'de staat' geen gecompliceerd netwerk blijk (...) trekt de film zijn eigen angel eruit."

  Michiel van Hout - Katholiek Nieuwsblad

  Shooter blijft maar raak schieten

  "Zeker niet onaardig, maar weinig onderscheidend van andere actiethrillers met de staat als vijand..."

  Grieteke Meerman - Sp!ts

  Slechterik met spraakgebrek

  "De logica is zozeer ondergeschikt aan allerhande slachtingen, dat er tijdens de film in elk geval nog hartelijk gelachen kan worden."

  Asher Boersma - De Volkskrant

  Vlucht met bravoure

  "Mark Wahlberg is op dreef in de overbekende rol van de onschuldige man die de echte booswichten moet zien te ontmaskeren, terwijl hij moet blijven rennen voor zijn leven."

  Fritz de Jong - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 april 2007
  Film1 première: Zaterdag 17 mei 2008
  Distributeur: United International Pictures