Waar is het paard van Sinterklaas?

Waar is het paard van Sinterklaas? (2007)

Film1
7.7 / 10
13
IMDb
6.5 / 10 275
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Familie
Regie: Mischa Kamp
Cast: Ebbie Tam, Jan Decleir, meer »
Lengte: 90 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Familiefilm waarin Winky op het paard van Sinterklaas mag passen, maar hem tot overmaat van ramp kwijtraakt

Winky Wong mag een heel jaar lang voor het paard van Sinterklaas zorgen. Tante Cor en oom Siem leren haar op de boerderij alles over het verzorgen van paarden, en ze krijgt rijles op een pony. Winky wil ook graag op het paard van Sinterklaas rijden, maar daarvoor is ze nog te klein. Thuis hoort Winky dat haar moeder zwanger is. Ze vindt het idee dat er een baby komt leuk, maar ook lastig. Extra moeilijk wordt het als haar moeder vanwege een verhoogde bloeddruk naar het ziekenhuis moet. Winky voelt zich alleen en als er niemand op de boerderij is, doet ze iets stouts en stiekems. Met verschrikkelijke gevolgen. Het paard van Sinterklaas ontsnapt... Winky racet op haar fiets de duinen in, maar het paard is verdwenen. Wat nu?

De familiefilm Het paard van Sinterklaas uit 2005 was een groot succes in de bioscoop en sleepte diverse prijzen in de wacht op internationale filmfestivals. Op het Nederlands Film Festival won Tamara Bos een Gouden Kalf voor haar scenario, dat gebaseerd was op haar eigen boek. In dit vervolg, Waar is het paard van Sinterklaas?, keren veel acteurs uit het eerste deel terug, onder wie Jan Decleir, Betty Schuurman, Anneke Blok, Peter Bolhuis en de jonge Ebbie Tam als Winky. Het scenario werd opnieuw geschreven door Tamara Bos en de regie lag weer in handen van Mischa Kamp.********

Film1 Recensie: De wereld van Winky

Net als zijn voorganger een prachtige speelfilm voor en over kinderen. Nergens zijn de belevenissen groots, maar kijkend door de ogen van de kleine Winky Wong veranderen kleine obstakels in spannende avonturen. Ook de begeleidende volwassenen zullen zich geen moment vervelen.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  De wereld van Winky

  Net als zijn voorganger een prachtige speelfilm voor en over kinderen. Nergens zijn de belevenissen groots, maar kijkend door de ogen van de kleine Winky Wong veranderen kleine obstakels in spannende avonturen. Ook de begeleidende volwassenen zullen zich geen moment vervelen.

  Jesse Heijnis - Film1

  Kinderlogica en knipogen

  "Hoewel 'Waar is het paard?' de meer gebaande paden betreedt en een minder strak scenario heeft, is het nog steeds een goede en spannende jeugdfilm."

  Floortje Smith - De Volkskrant

  Sint eet met stokjes

  "...een innemende jeugdfilm van eigen bodem, en de vervolgpotentie is beslist nog niet uitgeput."

  Leo Bankersen - Filmkrant

  Winky Wong is opnieuw onweerstaanbaar

  "Prijzenswaardig is (...) de zorgvuldigheid waarmee deze film weer is gemaakt. Regisseur Mischa Kamp laat haar acteurs subtieler spelen dan in veel familiefilms gebruikelijk is."

  Oene Kummer - Sp!ts
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Woensdag 10 oktober 2007
  Distributeur: Warner Bros