Alibi

Alibi (2008)

Film1
6.1 / 10
112
IMDb
5.7 / 10 522
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Johan Nijenhuis
Cast: Egbert Jan Weeber, Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Frederik Brom, Kees Boot
Genre: Komedie, Nederlandstalig, Romantiek
Lengte: 86 minuten

Romantische komedie van Johan Nijenhuis waarin Egbert Jan Weeber en Frederik Brom mensen tegen betaling voorzien van een alibi

De bijdehante Youssef (Achmed Akkabi) ontmoet op een zekere dag Rick (Frederik Brom) die een bloeiend bedrijf leidt dat handelt in alibi's. Wie een smoes nodig heeft kan namelijk bij zijn kantoor een waterdicht alibi bestellen. Achterdochtige echtgenotes, vervelende schoonmoeders of veeleisende bazen worden dan vakkundig om de tuin geleid. Youssef, voor wie liegen een tweede natuur is, past prima in dit bedrijf maar komt in conflict als hij verliefd wordt op Andrea (Georgina Verbaan), serveerster in een restaurant. Want Andrea, zelf vaak bedrogen, wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt.

De Nederlandse romantische komedie 'Alibi' werd geregisseerd door Johan Nijenhuis. Hij begon zijn regiecarrière bij GTST en richtte na het succes van zijn speelfilmdebuut 'Costa' samen met Alain de Levita een eigen productiemaatschappij op.

Trailer

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Bioscooppremière: Donderdag 14 februari 2008
Film1 première: Zondag 30 november 2008
Distributeur: Independent Films

Reacties (30)

  • jodiejas
  • zondag 10 augustus 2008
  • 11:16

  Dat is echt een superleuke film, moet je echt kijken!

  • Quentin
  • vrijdag 19 december 2008
  • 02:33

  Grotendeels gejat van het - betere - 'The Alibi' met Steve Coogan, maar toch wel vermakelijk, en op het niveau 'niets om het lijf komedie' wel te verteren met een zak popcorn...

 • Voor een Nederlandse film vond ik hem echt heel leuk. Achmed Jakkabi speelt overtuigend en is zeer komisch en sympatiek tegelijk. Ook de rest van de spelers zette leuke rollen neer. Leuk idee een alibibedrijf. Ik meen dit ook al eens gelzen te hebben bij een Amerikaanse film, maar hoe-dan-ook geslaagde film. Het enige jammer vond ik de beeldkwaliteit (Film1). Of het nu 16mm gefilmd was of een slechte kopie, weet ik niet maar ik vond het beeld onscherp en de kleur een beetje slap. Dat verdiende deze film zeker niet. Ook Georgina speelde haar rol goed. Met plezier gekeken, en dat zegt wat de meeste Nederlandse films kijk ik niet uit op tv. Mooi camerawerk, met senl tempo en de film zakt nergens in en houdt de aandacht tot het einde vast.

 • Is een grappig film. Heel leuk verhaal. Ik heb hem al in de bios gecheckt.

  • Roeltje
  • zaterdag 6 juli 2013
  • 12:54

  Grappige film om de tijd te doden. Geen hoogstaand verhaal.

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen