10,000 BC

10,000 BC (2008)

Film1
6 / 10
250
IMDb
5 / 10 88351
Pers
40% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur
Regie: Roland Emmerich
Cast: Steven Strait, Camilla Belle, meer »
Lengte: 109 minuten
Land: Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland
Taal: Engels

Epische film van Roland 'Independence Day' Emmerich over een mammoetjager die in de prehistorie onontdekte gebieden doorkruist om zijn stam te redden

De jonge jager D'Leh heeft zijn hart verloren aan de mooie Evolet die bij een verafgelegen bergstam woont. Wanneer een bende mysterieuze krijgsheren Evolet ontvoeren, moet D'Leh een kleine groep jagers leiden naar het einde van de wereld om haar te redden. Gedreven door het noodlot moeten deze krijgers op leven en dood vechten met prehistorische roofdieren en komen ze oog in oog te staan met een andere beschaving. Hun noodlot brengt hen naar een rijk dat elke fantasie te boven gaat. Het volk dat hier woont, wordt geleid door een machtige god. Duizenden slaven werken er aan de bouw van enorme piramiden. Zal de jager D'Leh zijn geliefde Evolet kunnen bevrijden uit handen van de god die hun mensen tot zijn slaven heeft gemaakt?

Regisseur Roland Emmerich staat bekend om zijn groots opgezette producties met veel visueel spektakel zoals The Day after Tomorrow, Godzilla en Independence Day. Ook in deze epische film overdondert hij zijn kijkers met special effects.****

Film1 Recensie: Gebrek aan sfeer nekt prachtige special effects

'10.000 BC' voert je niet op overtuigende wijze terug naar de tijd van mammoeten en sabeltandtijgers. De prehistorische avonturenfilm mist sfeer en een verhaal dat je als kijker bij de lurven grijpt.

Lees verder
 • Pers - 40%  
  40

  Gebrek aan sfeer nekt prachtige special effects

  '10.000 BC' voert je niet op overtuigende wijze terug naar de tijd van mammoeten en sabeltandtijgers. De prehistorische avonturenfilm mist sfeer en een verhaal dat je als kijker bij de lurven grijpt.

  Rick Klinkert - Film1

  Een heldenepos uit het verre verleden

  "(...) vanwege de indrukwekkende beelden en de setting waarin dit verhaal plaatsvindt is 10,000 BC een gang naar de bioscoop toch waard."

  Edwin van Dalen - Metro

  Mammoetjagers in spektakelstuk zonder spektakel

  "(...)met 10,000 BC heeft Emmerich zijn eerste saaie actiefilm gemaakt."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant

  Poezelige prehistorie

  "De regisseur (...) heeft inmiddels laten zien wat je aan hem hebt. Zijn ambities reiken niet verder dan het afleveren van amusant spektakel."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Verdacht moderne mammoetjagers

  "Uiteindelijk doet 10.000 BC aan als een Apocalypto voor kinderen: keurig gladgestreken en van elke primitieve woestheid ontdaan."

  Marieke Kremer - Sp!ts

  Verhaal vergeten

  "(...) een groots en meespelend verhaal wil 10.000 B.C. maar niet worden, al heeft het iets fascinerends om ruim anderhalf uur lang een stelletje Lenny Kravitz-lookalikes met speren door de Afrikaanse savannes en woestijnen te zien rennen."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 maart 2008
  Film1 première: Zaterdag 30 mei 2009
  Distributeur: Warner Bros
  Alternatieve titel: 10.000 B.C., 10000BC