Charlie Wilson's War

Charlie Wilson's War (2007)

Film1
6.6 / 10
150
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Mike Nichols
Cast: Tom Hanks, Amy Adams, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels, Dari

Drama met Tom Hanks als Charlie Wilson, Texaans congreslid en rokkenjager, die geheime deals sloot in Afghanistan om rebellen in de oorlog te helpen

In december 1979 vallen de Russen Afghanistan binnen en raken ze in gevecht met Afghaanse vrijheidsstrijders, de moedjahedien, die in het geheim gesteund worden door de CIA. Het Texaanse congreslid Charlie Wilson heeft een reputatie als rokkenjager en dronkenlap, maar weet als geen ander het politieke spel te spelen. Tegen de wil van de CIA verhoogt hij het budget voor Afghanistan met honderden miljoenen dollars en zo worden de moedjahedien omgevormd tot een modern leger, dat uiteindelijk de Russen weet te verjagen.

Dit biografische drama is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van congreslid Wilson die met de grootse geheime CIA operatie de geschiedenis van Afghanistan voorgoed veranderde. Regisseur Mike Nichols won in 1966 met zijn debuut 'Who's Afraid of Virginia Woolf' vijf Oscars.*******

Film1 Recensie: Juiste snaar klinkt soms als vastgelopen plaat

Regisseur Mike Nichols weet als geen ander politiek drama met satire te combineren. Gesteund door de uitstekende Tom Hanks en Philip Seymour Hoffman, weet hij menigmaal de juiste snaar te raken. Jammer alleen dat hij naar het einde toe hetzelfde deuntje blijft spelen.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Juiste snaar klinkt soms als vastgelopen plaat

  Regisseur Mike Nichols weet als geen ander politiek drama met satire te combineren. Gesteund door de uitstekende Tom Hanks en Philip Seymour Hoffman, weet hij menigmaal de juiste snaar te raken. Jammer alleen dat hij naar het einde toe hetzelfde deuntje blijft spelen.

  Bart-René Thiel - Film1

  'Charlie Wilson' is amusant

  "Het echte vechten komt nauwelijks beeld, maar juist daarom is Charlie Wilson's War een ongecompliceerde lofzang op een oorlog, zoals je ze niet vaak meer ziet."

  Peter de Bruijn - NRC Handelsblad

  Biopic en schelmenverhaal ineen

  "Charlie Wilson's War is een prikkelende biopic en een humorrijk schelmenverhaal ineen; een universele, tijdloze politieke satire én een romantische komedie. Een boeiende geschiedenisles en een verkapte aanklacht tegen het (huidige) opportunistische Amerikaanse buitenlandbeleid."

  Jan Pieter Ekker - De Volkskrant

  Dallas en Dynasty

  "Charlie Wilson's War is een verbluffend krachtige film waarmee Nichols toont dat hij na zijn wat fletse relatiedrama Closer (2004) nog lang niet is afgeschreven."

  Ivar Snoep - De Filmkrant

  Oorlog bij de borrel

  "Ondanks de serieuze zaken op de achtergrond en het politieke toneel is de film lichtvoetig, intelligent, vlot en bij vlagen hilarisch."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Politieke satire op zijn best

  "In de handen van Nichols wordt Charlie Wilson's War een onderhoudende, en bij tijd en wijlen hilarische politieke komedie."

  Hetty van Rooij - Het Parool

  Seymour Hoffman flikt het opnieuw

  "...een geweldige film boordevol perfect getimede dialogen, scherpe humor en een snoeiharde politieke boodschap."

  Jochem Geerdink - Metro

  Texaan schopt de Russen Afghanistan uit

  "Charlie Wilson's War is onderhoudend genoeg, maar het gevoel overheerst dat er meer in had gezeten."

  Marieke Kremer - Sp!ts
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 31 januari 2008
  Film1 première: Donderdag 19 februari 2009
  Distributeur: Universal Pictures International
  Website: Officiële website