Star Trek II: The Wrath of Khan

Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)

Film1
6.6 / 10
20
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Sciencefiction, Thriller
Regie: Nicholas Meyer
Cast: William Shatner, Leonard Nimoy, meer »
Lengte: 113 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Kapitein James Kirk van de Enterprise krijgt te maken met de terugkeer van de tiran Khan die het geheimzinnige Project Genesis heeft gestolen

Het is de 23e eeuw. Het ruimteschip Enterprise voert een routine training uit. Kapitein James T. Kirk legt zich langzaam neer bij de gedachte dat deze missie wel eens de laatste reis van zijn carrière kan zijn, maar dan keert de boosaardige Khan terug. Samen met zijn verbannen groep van genetische supermannen heeft Khan het ruimtestation Regula One verwoest. Hij heeft een geheimzinnig apparaat gestolen, genaamd Project Genesis. Op een gestolen ruimteschip van de Federation plant hij de meest dodelijke val voor zijn oude aartsvijand Kirk. Onbekend met de kracht van Project Genesis bestaat de kans dat hij de wereld vernietigt.

Deze tweede film uit de Star Trek-reeks was in 1982 een groot box office succes. Voor veel fans is dit de beste film uit de serie. Ricardo Montalban nam de rol van Khan op zich. De Mexicaanse acteur speelde ook een hoofdrol in de jaren zeventig serie Fantasy Island en was te zien als de grootvader in Spy Kids.