Sextet

Sextet (2007)

IMDb
5.8 / 10 468
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Komedie
Regie: Eddy Terstall
Cast: Katja Schuurman, Tara Elders, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands

Een goedkope seksfilm van Eddy Terstall over de Nederlander en zijn bedverhalen, met een cast van bekende acteurs en enkele bekende Nederlanders

De lesbische Pien (Katja Schuurman) wil graag een kind samen met haar vriendin. In vriend Fred (Eric van Sauers) zien zij de perfecte kandidaat maar zijn vriendin Ineke (Femke Lakerveld), dé nationale seksuologe, is hier minder van gecharmeerd. In haar talkshow zien we Jan Mulder langskomen als een schrijver die erg gecharmeerd raakt van de jonge, aantrekkelijke, maar getrouwde Rozemarijn (Esmarel Gasman). Lotje (Tara Elders) gaat met haar broer een weddenschap aan om te kijken of mannen altijd op haar vallen, hoe dom ze zich ook voordoet. En zo gaat het nog wel even door qua personages en verwikkelingen!

Na het met Gouden Kalveren bekroonde drama 'Simon' is 'Sextet' is het tweede deel in Eddy Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving. Waar Simon ging over de dood, gaat Sextet over seks, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. 'Vox Populi', het derde deel in de trilogie, gaat over politiek - Terstall staat ook bekend om zijn inspanningen voor de PvdA. Aangezien het budget van 'Sextet' behoorlijk laag was, mag Terstall blij zijn met zijn goede contacten in de Nederlandse filmwereld want cast en crew werkten belangeloos mee aan de film! De geldproblemen zorgden voor flinke vertragingen. Nadat de eerste montage al plaatsvond in september 2001, zou het zes jaar duren eer de film eindelijk in de bioscoop kon gaan draaien.********

Film1 Recensie: Een erotisch lesje in normen en waarden

Sextet is opnieuw een klapper van Eddy Terstall. Het enthousiaste spel van de zeer diverse cast, de humoristische verhaallijnen en de visuele grapjes zorgen voor een zonnige kijkervaring waar ook over na te praten valt.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Een erotisch lesje in normen en waarden

  Sextet is opnieuw een klapper van Eddy Terstall. Het enthousiaste spel van de zeer diverse cast, de humoristische verhaallijnen en de visuele grapjes zorgen voor een zonnige kijkervaring waar ook over na te praten valt.

  Stijn Hansen - Film1

  Aanstekelijke sfeer maakt weer veel goed bij Terstall

  "Zoals vaker bij films van Terstall maakt de aanstekelijke sfeer veel goed. De acteurs stralen uit dat het geen straf was om mee te doen, Terstalls dialogen zijn vaak geestig en met zijn pleidooi voor een tolerante, open samenleving is al helemaal niets mis."

  Jos van de Burg - Het Parool

  Prooidieren en vuilnisbakkenrasjes

  "Salsadansen met de vingers en lesbiennes die mannen 'hulpstukken' noemen, maken de film vermakelijk. Ook de vele bekende acteurs dragen hieraan bij. Maar de docent en onder andere de stukken film waarin Jan Mulder gesprekken in het Gronings voert, vertragen Sextet nogal. Gelukkig staat daar een stukje animatiefilm tegenover, waarin de docent een prostituee neerspuit met bijtend sperma."

  Laura van Zuylen - De Filmkrant

  Terstall neemt critici op de korrel

  "Eddy Terstall zet zijn critici te kijk, die zijn films zien als aan elkaar geplakte sketches, met aardige dialogen. Maar een echte film met tanden wordt het niet."

  André Waardenburg - NRC Handelsblad
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 13 september 2007
  Distributeur: Cinema Delicatessen