Sextet

Sextet (2007)

IMDb
5.8 / 10 468
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Regie: Eddy Terstall
Cast: Katja Schuurman-Rmer, Tara Elders, Eric van Sauers, Esmarel Gasman, Gene Bervoets
Genre: Komedie
Lengte: 96 minuten

Een goedkope seksfilm van Eddy Terstall over de Nederlander en zijn bedverhalen, met een cast van bekende acteurs en enkele bekende Nederlanders

De lesbische Pien (Katja Schuurman) wil graag een kind samen met haar vriendin. In vriend Fred (Eric van Sauers) zien zij de perfecte kandidaat maar zijn vriendin Ineke (Femke Lakerveld), d nationale seksuologe, is hier minder van gecharmeerd. In haar talkshow zien we Jan Mulder langskomen als een schrijver die erg gecharmeerd raakt van de jonge, aantrekkelijke, maar getrouwde Rozemarijn (Esmarel Gasman). Lotje (Tara Elders) gaat met haar broer een weddenschap aan om te kijken of mannen altijd op haar vallen, hoe dom ze zich ook voordoet. En zo gaat het nog wel even door qua personages en verwikkelingen!

Na het met Gouden Kalveren bekroonde drama 'Simon' is 'Sextet' is het tweede deel in Eddy Terstalls trilogie over de Nederlandse samenleving. Waar Simon ging over de dood, gaat Sextet over seks, seksualiteit en alles wat daarbij komt kijken. 'Vox Populi', het derde deel in de trilogie, gaat over politiek - Terstall staat ook bekend om zijn inspanningen voor de PvdA. Aangezien het budget van 'Sextet' behoorlijk laag was, mag Terstall blij zijn met zijn goede contacten in de Nederlandse filmwereld want cast en crew werkten belangeloos mee aan de film! De geldproblemen zorgden voor flinke vertragingen. Nadat de eerste montage al plaatsvond in september 2001, zou het zes jaar duren eer de film eindelijk in de bioscoop kon gaan draaien.

Trailer

Overige informatie

Land: Nederland
Taal: Nederlands
Bioscooppremière: Donderdag 13 september 2007
Distributeur: Cinema Delicatessen

Reacties (10)

 • Het is beslist geen pornofilm, want je ziet niemand echt seks hebben. Het is volgens mij een beetje een parodie op die jaren zeventig films, waarbij iedereen bij elkaar het bed in dook.

  • gekky
  • donderdag 20 september 2007
  • 18:32

  lijkt me echt totaal niks aan. en dus ga ik hem zeker niet kijken.

  • zondag 30 september 2007
  • 18:11

  mij lijkt ie echt geweldig met goeie humor mensen die zeiken dat nederlandse films alleen maaar over sex gaan gewoon bek houwe het hoort er nou eenmaal bij.

 • het is geen goede film en goed verhaal. Het zijn allemaal aparte stukjes die vooral over vooroordelen gaan met als onderwerp sex. Heb me wel vermaakt maar het is geen geweldige film.

 • Redelijke onsamenhangende film

Lees alle reacties

Geef jouw mening

Reageer 
Registreren Inloggen