2 Days in Paris

2 Days in Paris (2007)

Film1
4.9 / 10
43
Pers
70% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama, Komedie, Romantiek
Regie: Julie Delpy
Cast: Adam Goldberg, Julie Delpy, meer »
Lengte: 96 minuten
Land: Frankrijk, Duitsland
Taal: Engels, Frans

Romantisch en komisch drama van en met Julie Delpy die samen met haar Amerikaanse vriend twee dagen in het Parijse appartement van haar ouders logeert

Na een romantische vakantie in Venetië brengen Marion (Julie Delpy) en hyperneuroot Jack (Adam Goldberg), voor ze terugvliegen naar New York, twee dagen door in het appartement van haar ouders in Parijs. Jack heeft het zwaar; als rechtgeaard Amerikaan spreekt hij geen woord over de grens, hij is bang voor aanslagen en schrikt van Marions vrijgevochten, kritische ouders. Bovendien flirt zijn vriendin met haar exen die overal opduiken. De verschillen tussen de twee geliefden (en hun vaderlanden) leveren een stroom aan geestige dialogen en spitsvondige grappen op.

Ongegeneerde Franse variant op een grotestadskomedie van Woody Allen, waarin Julie Delpy (Before Sunrise, Before Sunset) Parijs nu eens van een minder toeristische kant laat zien; zonder de zonovergoten boulevards en de pittoreske doorkijkjes naar de Seine. Hilarisch, fris en een tikje banaal.*******

Film1 Recensie: Lichtstad garandeert niet altijd romantiek

Mooie komedie die erg inspeelt op de grote maar ook de kleine verschillen tussen Fransen en Amerikanen. De relatie die centraal staat is mooi uitgewerkt en geloofwaardig door de overtuigende dialoog en goede hoofdrolspelers. Een originele, ietwat aparte film en daarmee een absolute aanrader.

Lees verder
 • Pers - 70%  
  70

  Lichtstad garandeert niet altijd romantiek

  Mooie komedie die erg inspeelt op de grote maar ook de kleine verschillen tussen Fransen en Amerikanen. De relatie die centraal staat is mooi uitgewerkt en geloofwaardig door de overtuigende dialoog en goede hoofdrolspelers. Een originele, ietwat aparte film en daarmee een absolute aanrader.

  Michelle Iwema - Film1

  Alleseter Julie Delpy triomfeert

  "De sympathie van de kijker wisselt regelmatig tussen de beide kemphanen en de dilemma's blijven herkenbaar. Je gaat zowaar hopen dat het goed komt met deze romantisch hopeloze gevallen."

  Willem Schouten - Spits

  Charmante film met soms hilarische teksten

  "[Delpy] maakt zich er aan het einde wel erg makkelijk vanaf. 2 Days in Paris is gewoon een leuk filmpje geworden, waar je je geen buil aan kunt vallen."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine

  Dit is geen komedie

  "Met een prachtige vanzelfsprekendheid laten Delpy en Goldberg hun personages verdwalen, tot het punt dus waarop ze allebei denken dat ze niet meer terug kunnen."

  Ronald Rovers - De Filmkrant

  Talloze neuroses in Parijse straten

  "2 Days in Paris is soms te melig of geforceerd speels en dat constante geruzie werkt uiteindelijk flink op de zenuwen. Tegelijkertijd blijft een lekker rafelige film als deze, met al zijn rake en bitterkomische geharrewar, welkom tegengif."

  Kevin Toma - De Volkskrant

  Wordt het ooit wat tussen Fransen en Amerikanen?

  "Het lichtvoetige 2 days in Paris slaat vrolijk munt uit Frans joie de vivre en Amerikaans puriteinse krampachtigheid. Delpy haalt de clichés niet onderuit, maar zet ze stevig aan. Diepgravend is het allemaal niet, maar wel amusant."

  Jos van der Burg - Het Parool
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 20 december 2007
  Film1 première: Vrijdag 1 mei 2009
  Distributeur: Moonlight Films
  Alternatieve titel: Deux jours à Paris, Two Days in Paris