One Missed Call

One Missed Call (2008)

Film1
5.8 / 10
27
IMDb
4 / 10 27896
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Horror, Thriller
Regie: Eric Valette
Cast: Shannyn Sossamon, Edward Burns, meer »
Lengte: 87 minuten
Land: Verenigde Staten, Japan, Duitsland
Taal: Engels

Amerikaanse remake van de gelijknamige Japanse horrorthriller waarin een groep meisjes geteisterd wordt door bovennatuurlijke telefoonberichten

Een groep jongeren ontvangt mysterieuze telefoontjes. Ze horen de angstige laatste momenten van hun eigen leven. Beth Raymond beleeft een schokkende periode wanneer ze twee goede vrienden ziet sterven. Bovendien weet ze dat zij allebei een dergelijk telefoontje hebben ontvangen. En zij sterven vervolgens precies zoals de telefoontjes hadden voorspeld. De politie verklaart Beth voor gek maar Detective Jack Andrews besluit haar te helpen omdat zijn eigen zus een dergelijk lot is ondergaan.

One Missed Call is de Amerikaanse remake van de gelijknamige Japanse horrorthriller uit 2003 van cultregisseur Miike Takashi. De Japanner maakt de cultfilms Audition en Ichi the Killer, maar het meer mainstream One Missed Call was zijn eerste grote hit, zowel in thuisland Japan als in Europa. Reden genoeg dus voor een Amerikaanse remake moet regisseur Eric Valette gedacht hebben.