Star Trek

Star Trek (2009)

Film1
7.6 / 10
314
IMDb
8 / 10 526188
Pers
80% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Sciencefiction
Regie: J.J. Abrams
Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, meer »
Lengte: 126 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels
Kijk nu

Reboot van de succesvolle scifi-serie die het verhaal oppikt met de originele crew van kapitein James T. Kirk

Vlak voordat James T. Kirk geboren wordt offert zijn vader zich op in de strijd tegen een mysterieus Romulaans schip. 25 jaar later is James een opstandige wildebras die juist door zijn rebelse aard opvalt op de Starfleet Academy. Samen met zijn tegenpool Spock komt hij terecht op de gloednieuwe Enterprise. De nauwelijks voorbereide crew wordt meteen in een strijd gestort als er een noodoproep komt van de planeet Vulcan.

J.J. Abrams, het brein achter de hitserie Lost, blies met deze reboot de langlopende scifi-serie nieuw leven in. Hij vroeg Leonard Nimoy, die in de originele serie en films Spock speelde, voor een bijrol. Ondanks het feit dat Star Trek en de daaropvolgende films een reboot betreffen, zijn er toch gebeurtenissen die niet in de originele tijdlijn passen. Simon Pegg (Scotty en later ook scenarist in de serie) legde in een interview uit dat tijd nou eenmaal niet lineair beweegt en gebeurtenissen eerder in de franchise leidden tot een multidimensionale realiteitsverschuiving. Hierdoor ontstond een oneindig aantal nieuwe realiteiten en gebeurtenissen en is dus eigenlijk alles mogelijk.********

Film1 Recensie: Nieuwe impuls doet wonderen voor comateuze franchise

J.J. Abrams tilt Star Trek naar een hoger plan. Niet langer uitsluitend voor die hard fans, maar ook voor de rest van de planeet zijn de avonturen van de crew van de Enterprise een must see. Hij geeft Star Trek de juiste impuls om ook in de 21ste eeuw met warpsnelheid door de bioscoop te laten razen.

Lees verder
 • Pers - 80%  
  80

  Nieuwe impuls doet wonderen voor comateuze franchise

  J.J. Abrams tilt Star Trek naar een hoger plan. Niet langer uitsluitend voor die hard fans, maar ook voor de rest van de planeet zijn de avonturen van de crew van de Enterprise een must see. Hij geeft Star Trek de juiste impuls om ook in de 21ste eeuw met warpsnelheid door de bioscoop te laten razen.

  Bart-René Thiel - Film1

  J.J. Abrams schiet raak met sf-avontuur

  "De spanningen tussen Kirk en Spock spatten van het doek. (...) Dit Star Trek-avontuur smaakt beslist naar meer. Ook voor kijkers die geen Trekkie zijn."

  Ab Zagt - AD

  Uitgekiende casting

  "Star Trek was altijd wat stijfjes, maar dat is er helemaal af: deze film is spectaculairder, brutaler en sneller dan welke eerdere versie dan ook."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Vitaliteit en urgentie in een oude formule

  "...door een combinatie van respect voor het origineel en een aangenaam lichtvoetige toon laten Abrams en co alle andere herkauwers lichtjaren achter zich."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 mei 2009
  Film1 première: Zaterdag 3 juli 2010
  Distributeur: Universal Pictures International
  Website: Officiële website
  Alternatieve titel: Star Trek 11, Star Trek XI: The Future Begins, Star Trek Zero
 • Reacties (53)  
   • stefan01
   • donderdag 18 november 2010
   • 19:08

   Ik vindt deze film nog beter dan de Star Wars series ik ben nooit echt "sci-fi'' fan geweest maar deze film vond ik echt goed.

   • rondhetplein40
   • maandag 27 december 2010
   • 12:50

   Hoi daar een goedefilm ik heb al de films op dvd maar ze blijven mooi en nu deze er is kan dus zijn dat zo weer door kunnen gaan met de verhaal lijn ik ga deze ook weer kijken wat een goede SF film ik ga genieten .

   gr rondhetplein40

   • GL
   • zaterdag 6 augustus 2011
   • 13:19

   Toch nog eens opnieuw bekeken en het een kans gegeven naar aanleiding van Super 8 en moet toegeven dat deze Star Trek me toch beter beviel. Op vlak van personages uitdieping, muziek, special effects is dit de must. J.J. Abrams heeft het alles zinds en laten we hopen op ene hele reeks nieuwe films. Een vervolg zou wel leuk zijn van Star Trek maar dan zal dat voor mij wel op blu ray zijn.

   • Tarkus
   • zaterdag 21 september 2013
   • 13:01

   Tarkus schreef:
   Ik was zeer verheugd met deze prent, die terug grijpt naar de originele Enterprise-bemanning uit de eerste TV-reeks en de eerste langspeelfilms.
   Andere acteurs uiteraard (op Leonard Nimoy na), maar wel zeer interessant dat je nu weet hoe 'het allemaal begon'.
   Ik heb alle vorige filmen gezien, en ik moet zeggen, deze overtreft ze allemaal, prima vertolkingen, grandioos prachtige special effects, en vooral, wat een prachtig schip is de 'Enterprise' hier.
   Ook het scenario is zeer goed, al komt het wat traag op gang na de eerste actie, toch zit het verhaal boordevol spanning en ook een vleugje humor.
   Wat mij betreft hoeft dit zeker niet de laatste Star Trek-film te zijn !!!


   Naar aanleiding van het verschijnen van het vervolg op deze film, deze eerste
   (of 11ste, zo U wil) Star Trek film eens opnieuw bekeken, dit keer op
   blu-ray.
   En hoeft het nog gezegd, de beelden zijn nog spectaculairder evenals
   het geluid.
   Benieuwd wat het vervolg gaat worden. :)

   • john.creckboog
   • zaterdag 2 mei 2015
   • 02:31

   eerste star trek film die ik heb gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat ik hem heel goed vond. echt heel vermakelijk. *4

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer