The Happening

The Happening (2008)

Film1
5.3 / 10
180
Pers
40% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: M. Night Shyamalan
Cast: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: Verenigde Staten, India
Taal: Engels

Paranormale thriller van M. Night Shyamalan met Mark Wahlberg, waarin een familie probeert te ontsnappen aan een reeks mysterieuze sterfgevallen

Het lijkt uit het niets te komen. In slechts een paar minuten tijd worden er vreemde, beklemmende sterfgevallen gemeld in grote Amerikaanse steden die op geen enkele manier zijn te verklaren. Wat veroorzaakt deze plotselinge, totale afbraak van menselijk gedrag? Voor leraar Elliot Moore (Mark Wahlberg) uit Philadelphia is het belangrijkste een uitweg te vinden uit dit mysterieuze en dodelijke fenomeen. Hoewel hij en zijn vrouw Alma (Zooey Deschanel) midden in een huwelijkscrisis zitten, vluchten ze samen met Elliots vriend Julian (John Leguizamo) en zijn 8-jarige dochter Jess (Ashlyn Sanchez) richting het platteland van Pennsylvania. Daar hopen ze veilig te zijn voor de gruwelijke, als een olievlek verspreidende aanvallen.

The Happening is een paranormale thriller van M. Night Shyamalan waarin een familie een wereldwijde millieucrisis moet zien te overleven. Mark Wahlberg als Elliot Moore en Zooey Deschanel als Alma Moore proberen aan deze apocalyptsche epidemie te ontsnappen.****

Film1 Recensie: What the hell Happened to Mr. Sixth Sense?

Verbazingwekkend slappe thriller van de regisseur die de kijker negen jaar geleden nog slapeloze nachten bezorgde met The Sixth Sense. M. Night Shyamalans carrière lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

Lees verder
 • Pers - 40%  
  40

  What the hell Happened to Mr. Sixth Sense?

  Verbazingwekkend slappe thriller van de regisseur die de kijker negen jaar geleden nog slapeloze nachten bezorgde met The Sixth Sense. M. Night Shyamalans carrière lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

  Bart-René Thiel - Film1

  Een ongeloofwaardig iets

  "Shyamalan gaat volledig los met gruwelbeelden en lijkt dan op koers voor een spannende en vooral heftige film. Tot de hoofdpersonages worden geïntroduceerd en het verhaal langzaam doodbloedt. (...) op geen enkel moment is het geloofwaardig en angstaanjagend."

  Sven Gerrets - Sp!ts

  Een virus, terroristische aanval of massahypnose?

  "Shyamalan brengt een en ander op gruwelijke, soms ronduit morbide wijze in beeld, maar dat kan niet verhullen dat hij een doodsaaie en potsierlijke film heeft afgeleverd."

  Bor Beekman - de Volkskrant

  Het zal je gebeuren

  "Wahlberg is zo stijf als een plank en Zooey Deschanel, die zijn vrouw speelt, heeft waarschijnlijk gedacht dat haar grote ogen het werk wel alleen af konden."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Natuur slaat terug

  "Een jongetje dat dode mensen ziet konden we nog wel hebben. Maar een Mark Wahlberg die praat met plastic planten?"

  Jochem Geerdink - Metro

  The Happening

  "Het scenario van Shyamalan geeft geen enkele acteur genoeg materiaal om een overtuigend personage mee op te bouwen."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 juni 2008
  Film1 première: Zaterdag 12 september 2009
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Green Planet, The Green Effect
 • Reacties (47)  
   • zondag 14 maart 2010
   • 14:19

   Erg overdreven film. Het verhaal is origineel maar niet op een goede manier. Het scenario is erg wazig en erg vergezocht. Na de Sixth Sense probeert Shyamalan steeds van die films te maken met als thema : paranormaal.

   Het lijkt bijna alsof het succes van The Sixth Sense echt heeft geprobeerd uit te melken met als resultaat waardeloze films zoals : Lady In The Water,The Village en nu The Happening.

   The Happening heeft behalve een slecht verhaal ook erg waardeloze acteerprestaties. Wahlberg en Deschanel acteren erg kil en daarom is het wel geloofwaardig om ze te zien als een stel die uit elkaar zijn gegroeid. Maar als ze op het einde zogenaamd weer helemaal verliefd op elkaar zijn komt dit erg ongeloofwaardig over.

   The Happening heeft ook helemaal geen spanning. Ik heb geen een moment gezeten van : ooh noo wat nu?? De spanning die Shyamalan wel in The Sixth Sense duidelijk naar voren had gebracht ontbreekt in The Happening. Dat is jammer. Het is sowieso jammer dat Shyamalan geen film meer heeft gemaakt van hetzelfde kaliber als The Sixth Sense.

   Ik geef The Happening twee sterren omdat het wel interessant is om te weten hoe het zal aflopen en het verhaal is wel origineel ofzo..

   • Mr. Picture
   • dinsdag 22 juni 2010
   • 10:05

   Oke, mij volgende recensie bevat de film The Happening.

   M.Night Shamhammer maakten in ze vorige leven als regisseur uitstekende films als The Sixth Sense en Unbreakable. Halvewege het laatste decenium leverde hij ondermeer de Lady in the Water af, die voor mij uitliep als een film die niet precies wist waar die mee bezig was. The Happening is dus de nieuwste opvolger van M.Night.

   Plot : Wahlberg en Deschangel spelen een verliefd koppel die tot de ontdekking komen dat Amerika is verandert in een zelfmoord staat dankzij een zuchtje wind. Ze proberen de wind te slim af te zijn door te vluchten via landschappen.

   Oordeel : Hoop mensen kraakten The Happening af vanwege grote plotproblemen en de beroerde cast. En ik geef ze geen ongelijk. The Happening is een smakeloze oefening van goedkope slasherscenes door een bovenatuurlijk iets. Maar het meest belachelijke van de film ligt toch door de close up acteertalent van Mark Wahlberg. Film na film was zijn rol best goed [ met als hoogtepunt The Departed ], maar hier lijkt het er verdomd op dat hij gewoon een cheque loopt in te cashen en zichzelf maar op een automatische piloot heeft gezet. Zonde, want als het verhaal en de cast een beetje de moeite had gedaan om er iets van te maken was dit misschien nog verlopen tot een scherpe thriller met die juist Shamhammer benadering. Er is een climax, alleen is die te overbodig voor woorden. Nou goed, ik heb er 2 woorden voor - Not Happening.

   2/10[/]

   • maandag 5 juli 2010
   • 20:15

   whahaha echt de slechtse film ooit!

   maar wel echt leuk om naar te kijken.
   ik vond hem namelijk best grappig. het slaat gewoon alles

   • Dark Angel X2
   • dinsdag 13 juli 2010
   • 23:51

   Goede en ook spannend film...
   Het is wel angstjagend film, omdat je ziet dat iedereen in je buurt... spoilers :P.
   En ook dat je niet zo veel kans hebt om over te leven.

   • nieuwsfilm1dct
   • zaterdag 12 mei 2012
   • 22:35

   Een redelijk SF/Thriller film...
   Prima verhaal, maar niet echt spannend...
   Prima acteerwerk...
   Bekende acteur Mark Wahlberg...
   Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...
   Mooi HD kwaliteit...
   Niet slecht, maar geen moeite waard...

  Lees alle reacties

  Geef jouw mening


  Reageer