The Happening

The Happening (2008)

Film1
5.3 / 10
180
Pers
40% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Actie, Thriller
Regie: M. Night Shyamalan
Cast: Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, meer »
Lengte: 91 minuten
Land: Verenigde Staten, India
Taal: Engels

Paranormale thriller van M. Night Shyamalan met Mark Wahlberg, waarin een familie probeert te ontsnappen aan een reeks mysterieuze sterfgevallen

Het lijkt uit het niets te komen. In slechts een paar minuten tijd worden er vreemde, beklemmende sterfgevallen gemeld in grote Amerikaanse steden die op geen enkele manier zijn te verklaren. Wat veroorzaakt deze plotselinge, totale afbraak van menselijk gedrag? Voor leraar Elliot Moore (Mark Wahlberg) uit Philadelphia is het belangrijkste een uitweg te vinden uit dit mysterieuze en dodelijke fenomeen. Hoewel hij en zijn vrouw Alma (Zooey Deschanel) midden in een huwelijkscrisis zitten, vluchten ze samen met Elliots vriend Julian (John Leguizamo) en zijn 8-jarige dochter Jess (Ashlyn Sanchez) richting het platteland van Pennsylvania. Daar hopen ze veilig te zijn voor de gruwelijke, als een olievlek verspreidende aanvallen.

The Happening is een paranormale thriller van M. Night Shyamalan waarin een familie een wereldwijde millieucrisis moet zien te overleven. Mark Wahlberg als Elliot Moore en Zooey Deschanel als Alma Moore proberen aan deze apocalyptsche epidemie te ontsnappen.****

Film1 Recensie: What the hell Happened to Mr. Sixth Sense?

Verbazingwekkend slappe thriller van de regisseur die de kijker negen jaar geleden nog slapeloze nachten bezorgde met The Sixth Sense. M. Night Shyamalans carrière lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

Lees verder
 • Pers - 40%  
  40

  What the hell Happened to Mr. Sixth Sense?

  Verbazingwekkend slappe thriller van de regisseur die de kijker negen jaar geleden nog slapeloze nachten bezorgde met The Sixth Sense. M. Night Shyamalans carrière lijkt als een nachtkaars uit te gaan.

  Bart-René Thiel - Film1

  Een ongeloofwaardig iets

  "Shyamalan gaat volledig los met gruwelbeelden en lijkt dan op koers voor een spannende en vooral heftige film. Tot de hoofdpersonages worden geïntroduceerd en het verhaal langzaam doodbloedt. (...) op geen enkel moment is het geloofwaardig en angstaanjagend."

  Sven Gerrets - Sp!ts

  Een virus, terroristische aanval of massahypnose?

  "Shyamalan brengt een en ander op gruwelijke, soms ronduit morbide wijze in beeld, maar dat kan niet verhullen dat hij een doodsaaie en potsierlijke film heeft afgeleverd."

  Bor Beekman - de Volkskrant

  Het zal je gebeuren

  "Wahlberg is zo stijf als een plank en Zooey Deschanel, die zijn vrouw speelt, heeft waarschijnlijk gedacht dat haar grote ogen het werk wel alleen af konden."

  Klaas Kaptijn - Veronica Magazine

  Natuur slaat terug

  "Een jongetje dat dode mensen ziet konden we nog wel hebben. Maar een Mark Wahlberg die praat met plastic planten?"

  Jochem Geerdink - Metro

  The Happening

  "Het scenario van Shyamalan geeft geen enkele acteur genoeg materiaal om een overtuigend personage mee op te bouwen."

  Bart van der Put - Het Parool
 • Gerelateerd nieuws  
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 12 juni 2008
  Film1 première: Zaterdag 12 september 2009
  Distributeur: 20th Century Fox
  Alternatieve titel: Green Planet, The Green Effect