Fireflies in the Garden

Fireflies in the Garden (2008)

Film1
5.6 / 10
50
IMDb
6.6 / 10 8528
Pers
60% 1
Mijn cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Genre: Drama
Regie: Dennis Lee
Cast: Julia Roberts, Ryan Reynolds, meer »
Lengte: 120 minuten
Land: Verenigde Staten
Taal: Engels

Zijn moeilijke jeugd heeft Michael zodanig getekend, dat hij het verhaal over zijn tirannieke vader uit de doeken wil doen in een roman

De jonge Michael is geen partij voor zijn tirannieke vader Charles (Willem Dafoe). Zijn moeder Lisa (Julia Roberts) en zijn jonge tante Jane zien de jongen worstelen, maar kunnen niets doen. Later verwerkt Michael zijn jeugd in een roman. Hij reist met het manuscript naar zijn tante Jane (Emily Watson) voor een familiereŁnie. Alles verandert echter als zijn moeder vlak voor Jane's deur omkomt bij een auto ongeluk. Niet alleen Michael en zijn zus Ryne, maar ook hun vader Charles en tante Jane krijgen ieder herinneringen aan vroeger tijden te verwerken. Sommige fraai, maar veel is vooral heel pijnlijk. Toch zullen ze gezamenlijk moeten ontdekken hoe hard ze elkaar nodig hebben en verder kijken dan elkaars verschillen.

Regisseur Dennis Lee schreef zelf het script voor deze semi-autobiografische film naar aanleiding van het overlijden van zijn eigen moeder.******

Film1 Recensie: Van Wilder duikt op in familiedrama

Op een paar sterke momenten na, kabbelt dit familiedrama van regisseur Dennis Lee voort zonder al te veel indruk te maken. Tegenover een uitstekende Willem Dafoe lijkt Ryan Reynolds niet helemaal te kunnen aarden in zijn serieuze hoofdrol.

Lees verder
 • Pers - 60%  
  60

  Van Wilder duikt op in familiedrama

  Op een paar sterke momenten na, kabbelt dit familiedrama van regisseur Dennis Lee voort zonder al te veel indruk te maken. Tegenover een uitstekende Willem Dafoe lijkt Ryan Reynolds niet helemaal te kunnen aarden in zijn serieuze hoofdrol.

  Kita van Slooten - Film1

  Chronisch ongeschikt voor het leven

  "Volgens regisseur Lee (...) is het verhaal van zijn film semiautobiografisch, vooral waar het gaat over de mechanismen waardoor families bij elkaar worden gehouden. Die persoonlijke insteek verklaart waarom de film zo'n emotionele impact heeft."

  Dana Linssen - NRC Handelsblad

  Emotioneel ijskoude familie

  "Hollywood blijft altijd Hollywood, zodat u de snotterende uitkomst kunt raden. Resteert de vraag wat de vele Hollywoodsterren in dit scenario zagen."

  Jos van der Burg - Het Parool

  Iedereen dobbert door het verhaal

  "Voor zijn eerste lange speelfilm heeft regisseur Dennis Lee een aantal indrukwekkende namen gestrikt, maar hij was op de set blijkbaar te veel onder de indruk van ze om ze goed te regisseren."

  Romy van Krieken - Veronica Magazine

  Julia Roberts met grijstinten

  "Het spel van met name Reynolds, het tennissen met vuurvliegen in slow motion (een mooie filmische vondst), de prachtlocaties in en om Austin, Texas als ook de fijnzinnige montage van oude rot Dede Allen maken van Fireflies in the garden een bijna merkwaardig fascinerend debuut."

  Ivar Snoep - De Filmkrant

  Warrige semi-autobiografie

  "Gevat in weinig sprankelende, nietserige dialogen pakt de getroebleerde jeugd opvallend alledaags uit, om niet te zeggen, saai. Het maakt Fireflies in the Garden tot een typische verwerkingsfilm - stukken interessanter voor de maker dan voor de kijker."

  Bor Beekman - De Volkskrant
 • Overige informatie  
  Bioscooppremière: Donderdag 7 augustus 2008
  Film1 première: Woensdag 23 september 2009
  Distributeur: RCV Entertainment